Емил Коларов: На 31-и декември ще се празнува навсякъде и безконтролно

от БНТ
09:20, 18.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Слушай новината

Решението на Щаба не ни изненада. За пореден път не спазиха обещания, които бяха поели към нашия бранш. Това заяви в “Денят започва” Емил Коларов – председател на Сдружение на заведенията в България, по повод решението ресторантите и нощните заведения да останат затворени поне до 31 януари.

“Не ни е ясно как при явно несправяне с пандемията, което го показват резултатите, мерките остават, но не се затягат. Така ще продължим дълго време, докато не се затворят обекти и места, където се събират много повече хора и струпванията са много по-големи от тези в заведенията - това са големите нехранителни магазини, всякакви коледни базари”, продължи той.

По думите му браншът е “изкупителна жертва”.

“Изобщо не смятаме, че заведенията са най-големият разпространител на заразата. Това още не е доказано. Въпросът е, че отново станахме изкупителна жертва и ние така се приемаме. Това е абсолютна дискриминация към нашия бранш”, категоричен беше Коларов.

Според него хората навсякъде ще празнуват на 31 декември и то безконтролно и без абсолютно никакви мерки. Ясно е, че много наши колеги ще празнуват и в заведения. Видя се, че има такива, които не спазиха досега ограниченията.

Според Коларов хората ще се събират в затворени помещения, без вентилация, никой няма да спазва мерки. Изобщо Нова година ще се празнува. Не е ли по-добре да се празнува като има някакъв контрол и влезнат средства в бюджета, каза още Коларов.

Какво още каза председателят на Сдружението на заведенията в България вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тихомир Безлов: Миналата седмица за пръв път имаше спад при смъртността у нас
Тихомир Безлов: Миналата седмица за пръв път имаше спад при смъртността у нас
Изписват 92-годишен пациент, преборил коронавируса
Изписват 92-годишен пациент, преборил коронавируса