НОВИНИ

Очаква ни топла Коледа, валежи няма да има

bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 18.12.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Времето
Слушай новината

Коледата ще е топла и суха без валежи, има съществена вероятност за валежи в края на годината, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева в "Денят започва".

Минималните температури ще са межу 0° и 5°, максималните предимно межди 5° и 10°, в районите, където има по-трайна мъгла температурите ще са малко по-ниски.

Във високата част на планините температурите ще са положителни, в мъгливите райони температурите ще са между 2° и 5°. На около 1000 - 1200 метра надморска височина, където ще грее повече слънце, ще има температури над 10°.

Около Нова година ще е доста по-хладно в сравнение с времето по Коледа. Минималните температури ще са между -5° и 0°, а максималните между 0° и 5°.

В периода 28 декември - 3 януари се очаква застудяване от северозапад, но в южните райони на страната ще остане с температури трудно предполагащи да има сняг.

Валежи от сняг ще има най-вече в Северозападна България и в планините в Рило-родопската област, а в югоизточните райони валежите ще са от дъжд.

В началото на следващата седмица се очаква да има съвсем слаби валежи, но те няма да допринесат към общото количество за декември.

Какво ще бъде времето до края на годината вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската Коледа дари апарат за изследване на дишането в болницата в Разград
Българската Коледа дари апарат за изследване на дишането в болницата в Разград
Пищна коледна украса в Маями
Пищна коледна украса в Маями