НОВИНИ

Ерлинг Холанд отново блести при победа на Дортумнд, Лацио измъкна равен срещу Зенит

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:43, 05.11.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
ерлинг холанд отново блести победа дортумнд лацио измъкна равен зенит

На стадиона в белгийския град Брюж, гостите от Дортмунд спечелиха с класическото 0:3, докато в Санк Петербург местния Зенит и Лацио завършиха 1:1.

Домакините от Белгия до момента се представяха много силно в турнира, стартирайки с победа и равенство, но в този мач просто не успяха да се противопоставят на "жълто-черните".

Гостите решиха двубоя още в първия половин час, като по-малкият брат на Еден Азар, Торган откри резултата в 14-та минута след неумела намеса на вратаря на Брюж.

След това на сцената излезе младата звезда на Дортмунд, Ерлинг Холанд. Норвежецът покачи на 2:0 само няколко минути по-късно. Негов изстрел с глава бе първоначално отразен от Симон Миньоле, но при добавката грешка нямаше.

Отново Холанд беше в прегръдките на своите съотборници в 32-та минута, когато чудесна триходова комбинация между него, Дауд и Мюние доведе до трети гол във вратата на домакините.

Междувременно, по-рано същата вече Зенит (Санкт Петербург) пропусна да спечели първа победа през кампанията в Шампионската Лига, след като завърши 1:1 с Лацио у дома.

Това до голяма степен означава, че руския шампион ще трябва да се прости с участието си в надпреварата, тъй като има само една точка след три мача.

Домакините поведоха в 32-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Лацио, "орлите" не успяха да се ориентират добре и оставиха непокрит Александър Ерохин, за когото не бе проблем да отбележи от близка дистанция.

Руския тим продължи да бъде активен и през втората част, но отличен пробив на Мостовой като по-чудо не завърши с втори гол.

Така се стигна до 82-та минута, когато подаване на Франческо Ачерби намери Фелипе Кайседо и той с прецизен удар осигури точката на тима от Рим.

В подреждането води Борусия Дортмунд с 6 точки, следвани от Лацио с 5 и Брюж с 4. Зенит са последни със само една точица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Кунчев: Време е за нови мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас
Доц. Кунчев: Време е за нови мерки срещу разпространението на COVID-19 у нас
Музиканти търсят помощ от държавата за справяне с последствията от COVID кризата
Музиканти търсят помощ от държавата за справяне с последствията от COVID кризата