НОВИНИ

Ерос Рамацоти с нов албум, ново турне и нова роля - на дядо

На 25 април звездата пристига в София за концерт в зала "Арена София"

ерос рамацоти нов албум ново турне нова роля дядо
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:41, 15.01.2023
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Слушай новината

На 25 април Ерос Рамацоти пристига в София за концерт в зала "Арена София". Очакваната от феновете му изява на българска земя е част от европейския етап на световното му турне, започнало още миналата есен и отвело го досега основно на сцени в двете Америки. Европейският етап на турнето ще стартира на 3 февруари в Лисабон и ще приключи на 26 август в Рейкявик.

Турнето "Безкраен ритъм" представя новия албум на Ерос Рамацоти, носещ същото име. Премиерата на албума беше на 16 септември миналата година. С него студийните албуми на Рамацоти станаха общо 15, към които трябва да се добавят и две компилации с най-добрите хитове на певеца и трите албума с изпълнения на живо.

Новият албум на Ерос Рамацоти се появи след четиригодишна пауза. Обикновено певецът предпочиташе да издава студийните си проекти в интервал от 1-3 години, но пандемията от коронавируса позабави нещата този път. Рамацоти е участвал в композирането и в написването на текста на почти всички парчета от албума. Изключение прави "Ogni volta che respiro", чийто текст е дело на певицата Мариела Нава, а музиката е на Енио Мориконе. Това е и единственото поп парче, композирано от прочутия маестро на филмовата музика, починал през 2020 г.

Снимки: Архив/БГНЕС

След две години Ерос Рамацоти ще има и юбилей – 40 години от издаването на първия му студиен албум. А тази есен Рамацоти ще отбележи 60-годишен юбилей. През пролетта голямото семейство на певеца ще се увеличи с внуче. Той признава, че за него е било неочаквано да научи, че ще става дядо, но сега очаква с голямо вълнение раждането на детето.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сурова зима в Якутск: Температурите паднаха до минус 50 градуса (СНИМКИ)
Сурова зима в Якутск: Температурите паднаха до минус 50 градуса (СНИМКИ)
Националният отбор по волейбол до 17 години победи Гърция в контрола
Националният отбор по волейбол до 17 години победи Гърция в контрола