НОВИНИ

Етър и Берое оцеляха в турнира за Купата на България след драми с продължения

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:51, 18.11.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
варненско дерби втория кръг турнира купата българия
Слушай новината

Отборите на Етър Велико Търново и Берое Стара Загора се класираха за осминафиналите в турнира за Купата на България по футбол след драматични победи съответно срещу Черноморец 1919 Бургас и Бдин Видин.

На стадион "Лазур" в Бургас домакините бяха на път да поднесат сериозна изненада, тъй като след откриващия един час на срещата имаха преднина от 2:0 след головете на Петър Пейчев и Артьом Холод.

В края на срещата обаче на сцената излезе Шахредин Бухолда-Шано от състава на Етър, който с два бързи гола прати двубоя в продължения, където отново юношата на Монако беше точен, с което донесе пълния обрат за своя тим и оформи хеттрика си.

С успеха "виолетовите" си осигуриха място в осминафиналите за Купата на България, където те ще играят срещу състава на Ботев Пловдив.

По същото време във Видин друг елитен тим Берое срещна доста трудности срещу последния във временното класиране Бдин, побеждавайки го с 2:1 след продължение.

В редовното време срещата приключи при резултат 1:1, след като автогол на Георги Иванов даде аванс на гостите в 59-ата минута, но само две по-късно видинчани изравниха чрез Цветомир Тодоров.

В продължението на мача обаче Леандро Годой стана големият герой за старозагорци, вкарвайки победното попадение, което осигури на момчетата на Хосе Луис Ачиари дуел срещу ЦСКА 1948 в следващата фаза на надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина, след като дърво падна върху колата му в София
Мъж загина, след като дърво падна върху колата му в София
Берое и Монтана 2003 с убедителни победи в женското баскетболно първенство
Берое и Монтана 2003 с убедителни победи в женското баскетболно първенство