НОВИНИ

Етър измъкна точка от ЦСКА 1948 с дузпа в края

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:41, 18.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
етър измъкна точка цска 1948 дузпа края
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборите на Етър и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в среща от откриващия кръг на пролетния полусезон в Първа лига, играна на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Гостите от София очаквано започнаха по-силно двубоя и през първото полувреме доминираха на терена, но всичко, до което стигнаха бяха няколко удара, които не затрудниха сериозно стража на домакините Мартин Величков.

Така се стигна до 50-ата минута, в която добро нападение на "червените" отдясно завърши с подаване на Талис към Педриньо, който с изстрел от движение даде аванс на своя тим.

Полученият гол предизвика промени в редиците на домакините, които постепенно започнаха да поглежда все по-смело към противниковата врата и малко преди края на редовното време Ловре Кнежевич бе препънат от Никола Илиев и "виолетовите" получиха право да изпълнят дузпа. Първоначално съдията Васимир Ел-Хатиб отсъди свободен удар в полза на момчетата на Светослав Петров, но след консултация с ВАР арбитърът разбра, че нарушението е в пределите на наказателното поле и това му помогна да посочи бялата точка.

С отговорността да изпълни 11-метровия наказателен удар се нагърби Иван Василев, който не сбърка и с първия точен удар за своя отбор донесе точката на Етър.

По този начин "болярите" вече са с 10 пункта в подреждането, които ги остават на последната 16-а позиция, докато ЦСКА 1948 е на 6-ото място с 36 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скиор е в тежко състояние след падане на писта в Пампорово
Скиор е в тежко състояние след падане на писта в Пампорово
МОСВ обяви три нови защитени местности
МОСВ обяви три нови защитени местности