НОВИНИ

Етър се спаси засега след победа срещу Ботев (Враца)

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:13, 15.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
етър спаси засега победа ботев враца
Слушай новината

Съставът на Етър (Велико Търново) спечели с 2:0 домакинството си срещу Ботев (Враца) и съхрани шансовете си за оставане в родната Първа Лига.

Възпитаниците на Александър Томаш грабнаха трите точки, с които се изкачиха на 13-то място в подреждането с актив от 25 точки. Врачани пък са 12-ти, на три пункта пред "виолетовите" в ожесточената битка за местата от 11-то до 14-то.

Победата за домакините беше задължителна, тъй като поражението щеше да означава, че през следващата кампания Етър ще играе във Втора Лига.

На стадион "Ивайло" във Велико Търново и двата отбора имаха по една много добра възможност да открият резултата през първата част. В 26-та минута удар на Алдаир от Етър премина на сантиметри от целта, а седем по-късно гостите удариха греда след хубав далечен изстрел на Петър Атанасов.

В самия край на полувремето обаче Атанас Зехиров от отбора на Ботев (Враца) сбърка фатално при опита си да изчисти топката при центриране от свободен удар. Кълбото попадна у Преслав Боруков и младият нападател не сбърка за 1:0.

След почивката играта продължи да бъде равностойна, но към края на редовното време страстите се нажежиха. Така в 83-та минута и двата отбора останаха с по 10 човека, след като заради разправии на терена, червения цвят на картона видяха Хосе Кордоба и Петър Атанасов.

Крайното 2:0 бе оформено в 92-та минута, когато резервата Ловре Кнежевич бе изведен в отлична позиция. Хърватинът преодоля бранител на гостите и с премерен изстрел подпечата трите точки на Етър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филаделфия спечели редовния сезон в Източната конференция
Филаделфия спечели редовния сезон в Източната конференция
МОСВ: Уволнени заместник-министри тайно са назначени за директори на дирекции
МОСВ: Уволнени заместник-министри тайно са назначени за директори на дирекции