НОВИНИ

Етър сюрпризира Черно Море във Варна и се оттласна от дъното

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 05.12.2020
Чете се за: 01:16 мин.
Футбол
етър сюрпризира черно море варна оттласна дъното

Етър взе минимална победа с 1:0 като гост Черно море във Варна в първия мач от 15-ия кръг на първа футболна лига.

За "виолетовите" това е втори пореден успех, като несъмнено гостите имаха и малко късмет, тъй като на два пъти "моряците" имаха сериозни претенции за дузпа.

В началния половин час двата отбора не предложиха много интересни ситуации, като първия точен удар дойде едва в 30-та минута и бе дело на Милчо Ангелов от Етър, който обаче не затрудни стража Георги Георгиев.

Две минути по-късно домакините претендираха за дузпа за нарушение на Кольо Станев срещу Леандро Андраде, но главният съдия остана безмълвен. Това му решение разгневи старши-треньора на варненци Илиан Илиев, който за реакцията си получи и жълт картон.

Около 120 секунду по-късно падна и единственото попадение в срещата. Гостите центрираха от пряк свободен удар, а Божидар Кацаров отклони към Преслав Боруков, който от непосредствена близост се разписа във вратата на Черно Море.

След почивката "мояряците" очаквано потърсиха изравнителния гол, но първо Илиан Илиев-младши стреля слабо с глава, а малко по-късно удар на Kасми премина над целта.

В 64-та минута дойде и най-фрапантният пропуск в срещата, който бе дело на Матиас Курьор. Илиан Илиев-младши достави хубаво успоредно подаване в наказателно поле, но футболистът от Мартиника някак си не уцели вратата от около пет метра.

В следващата атака пък изстрел на Васил Панайотов с глава премина на сантиметри над напречната греда.

Пет минути преди края на редовното време отново Курьор бе близо до гола, отклонявайки топката след центриране от свободен удар, но отново кълбото премина встрани от целта.

Секунди по-късно Илиан Илиев-младши бе изблъскан в гръб от играч в лилаво и реферът отсъди пряк свободен удар. Домакините обаче претендираха, че нарушението е било в наказателното поле, като повторенията потвърдиха именно това.

В край на сметка "болярите" оцеляха, за да спечелят втори пореден мач, с който се оттласнаха от последното място в Първа Лига. Етър вече има 10 точки, с една повече от Славия. Така "виолетовите" са в серия от четири мача без загуба, като в тях нямат и допуснат гол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха рибен пазар в София за Никулден
Отвориха рибен пазар в София за Никулден
Официално: Стадион "Сан Паоло" вече ще носи името "Диего Армандо Марадона"
Официално: Стадион "Сан Паоло" вече ще носи името "Диего Армандо Марадона"