НОВИНИ

Етър (Велико Търново) разби ЦСКА 1948 и се отлепи от дъното

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:17, 07.03.2021
Чете се за: 01:14 мин.
Български футбол
етър велико търново разби цска 1948 отлепи дъното

Отборът на Етър (Велико Търново) извоюва важна домакинска победа с 3:1 над ЦСКА 1948, която, макар и временно, отлепи "виолетовите" от последното място в класирането на efbet Лига.

Успехът можеше да бъде с още по-убедителен резултат, ако не бяха няколкото пропуска от чисти ситуации. Любопитното е, че наставникът на гостите Красимир Балъков за първи път води като треньор противников отбор на стадион “Ивайло”.

Въпреки липсата на четирима основни играчи, “болярите” започнаха вихрено и можеха да поведат още в 17-ата секунда, когато Мечев излезе сам срещу вратаря, но стреля в аут. Вместо това гостите от София поведоха в резултата в 4-ата минута чрез Денислав Александров, който проби отляво и с фалцов удар в далечния ъгъл направи 0:1.

Това не смути домакините и в 7-ата минута те отново бяха на косъм от гола. Кнежевич получи топката в чиста позиция, но стреля до гредата. Все пак логичното се случи в 17-ата минута, когато след подаване отляво Гаетан Миси Мезу с глава вкара първия си гол с виолетовия екип – 1:1. В 40-ата минута след поредна атака Кнежевич с добавка стреля силно, но вратарят улови.

Футболистите на ЦСКА 1948 играха открито и допринесоха за хубавия мач, но допускаха груби грешки в отбрана. В 51-ата минута Алдаир проби отдясно и намери Кнежевич, който с пета прати топката до гредата. Етър обаче бе във вихъра си и набързо реши мача с два гола. В 57-ата минута Кнежевич овладя топката и пусна на Миси Мезу, който технично стреля по земя в десния ъгъл за 2:1.

Само след пет минути “виолетовата буря” донесе и трето попадение. Отново Кнежевич събра няколко противникови играчи и намери Преслав Боруков, който също с техничен удар реализира – 3:1. Вторият шанс по-сериозен голов шанс за ЦСКА1948 дойде в 63-ата минута, когато Митков стреля с десния крак, но в дясната греда.

Последваха смени и в двата тима, като за Етър дебют направиха двама играчи – панамският национал Ромеш Ивей, който раздвижи фланговете, а в игра влезе и юношата на клуба Христо Марков – негов дебют в представителния отбор на Етър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опитно парти в Нидерландия: Доброволци се забавляват при различни антиковид мерки
Опитно парти в Нидерландия: Доброволци се забавляват при различни антиковид мерки
Борис Георгиев се окичи със сребро от турнира по джудо в Ташкент
Борис Георгиев се окичи със сребро от турнира по джудо в Ташкент