НОВИНИ

Ева Вукадинова: Извървях много тежък път, но съм доволна от представянето си

ева вукадинова извървях тежък път съм доволна представянето
bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 14.02.2022
Чете се за: 05:20 мин.
Новини
Слушай новината

Единствената българска представителка в алпийските ски на Зимните олимпийски игри в Пекин при жените Ева Вукадинова гостува в предаването "Олимпийски върхове", за да разкаже за емоциите около дебютното си участие на най-големия спортен форум.

"Впечатлих се от цялата организация, от всичко, което са построили специално за Олимпиадата. Впечатлих се от пистите и условията. Като цяло много ми хареса", започна Ева.

Вукадинова направи и оценка на представянето си в Пекин, заявявайки, че е останала доволна.

"Доволна съм от представянето си, тъй като извървях много тежък път. През последните четири години имаше период, в който се подготвях сама с помощта на родителите ми, разбира се. Доста дълго време нямахме женски национален отбор, но за това, което съм тренирала съм доста доволна. В гигантския слалом исках да се представя по-добре, но за възможностите ми съм доволна. В слалома съм разочарована от инцидента, който стана. Уча се от всичко, през което преминах", сподели дебютантката на Олимпиада.

Младата българска скиорка се върна и към инцидента по време на участието ѝ в слалома, където човек от организаторите провали спускането на Вукадинова във първия манш и тя беше принудена да повтори карането си.

"Човекът не беше единствения проблем, защото него го видях три врати по-рано. Той се дръпна в последния момент, но остави металния ключ за вратата. Ако бях минала през него, можеше да си счупя краката. В последния момент обаче го видях и излязох от трасето. Реферът, който беше на тази врата дори не разбра какво се случило, но за щастие там имаше българи, които отговаряха за организацията и подготовката на пистите и те съобщиха по радиостанциите за инцидента. Веднага трябваше да се кача обратно на старта, но ми казаха, че трябва да го направя с лифта, а не с шейна, както обикновено се прави в подобни случаи, защото става по-бързо. След това трябваше да се спусна отново до долу със ските, които бяха подготвени само за две спускания. Всичко това трябваше да се случи в рамките на 10 минути, за да мога да хвана времето преди последния скиор. Бях много изморена, а имаше и огромно напрежение за второто спускане. По време на второто спускане не бях и в толкова добра форма и това може да се види от времената по контролите. Наистина съм много разочарована от това, което ми се случи. Да, грешки се случват, но не мисля, че на подобен форум може да се позволи да се случи подобно нещо", коментира разочарованата Ева Вукадинова.

Алпийката разкри и колко тежка е контузията в нейната ръка, която също ѝ попречи за по-добро представяне на Игрите в китайската столица.

"Оказа се, че имам не една или две фрактури в ръката. Въпреки това се опитахме да направим всичко възможно с моя треньор там Кирил Манолов, за да застопорим ръката ми към щеката. В момента трябва да бъда две седмици с гипс, а след това ще ми бъде направен шина по ръката, с която да мога да тренирам и в момента се подготвям физически", сподели Ева.

Тя коментира и 17-то място на Алберт Попов в гигантския слалом и сподели какво може да очакваме от него и Камен Златков в предстоящия слалом в сряда.

"Всички бяха много изненади, той също. Аз мисля, че това беше много важна стъпка за него, тъй като показа на всички нас и на себе си, че може да се класира напред, както и в слалома, така и в гигантския слалом. Разбира се, на Камен и Алберт водещата им дисциплина е слаломът, така че там всички очакваме да се представят добре. Аз също очаквам да се представят добре, тъй като теренът им допадна, пистата също. Пожелавам им късмет", заяви българската скиорка.

Накрая, Ева Вукадинова говори и за това, което я очаква в близко време.

"В момента ще се опитам да се възстановя напълно, а след това ми предстоят тренировки. На 3 март заминаваме за Канада за Световно първенство за младежи. Дано всичко да е наред", завърши Вукадинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евгения Раданова: Ако спечелим квота в шорттрека, класирането ни ще е много достойно
Евгения Раданова: Ако спечелим квота в шорттрека, класирането ни ще е много достойно
Кола помете спирка и се вряза в погребална агенция в "Курило"
Кола помете спирка и се вряза в погребална агенция в "Курило"