НОВИНИ

Ева Вукадинова отпадна след драматично състезание в слалома

ева вукадинова отпадна драматично състезание слалома
bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 09.02.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка в алпийските ски Ева Вукадинова отпадна във втория манш на слалома на Олимпийските игри в Пекин.

Нашата представителка имаше много сериозни препятствия в първия манш, като заради груба грешка на организаторите, се наложи да се спусне по трасето втори път.

Въпреки всички трудности и контузията, която получи в понеделник по време на гигантския слалом, тя успя да участва и днес. За съжаление, Ева Вукадинова закачи една от вратите във втората част на пистата и не успя да финишира.

В първия манш, при втория си опит, тя записа 49-о време.

„Да, всичко е наред, опитах се да дам максималното. Доволна съм, независимо от случилото се в първия манш, важното е, че съм жива и здрава. Със сигурност и ментално ми повлия случилото се, чувствах се добре в първия манш. Можех да се справя по-добре във втория манш. Пожелавам си още такива големи форуми. Със сигурност, ако имам друго участие на олимпиада, ще опитам да съм много по-добре подготвена“, сподели Ева Вукадинова пред БНТ.

Първият манш в слалома предложи много трудности пред дебютантката на олимпийски игри. „Ключ“ за затваряне на врата от трасето, както и човек от организаторите не ѝ позволиха да завърши. Тя пропусна врата и спря, след като се изненада от случващото се на пистата. След преразглеждане на случая Ева Вукадинова се върна на старта и се спусна втори път по пистата.

Словашката скиорка Петра Влъхова спечели олимпийското злато със страхотен втори манш, след като беше с едва осмо време след първия. Тя финишира с общо време 1:44.98 минути. След нея остана Катарина Ленсбергер от Австрия с 0.08 секунди след нея. Бронзовото отличие е за Уенди Холденер (+1.12 секунди).

Челната шестица допълниха Лена Дюр (Германия), Андрея Слокар (Словения) и Мишел Гизин (Швейцария).

Преди два дни Ева Вукадинова завърши 36-а в гигантския слалом.

Видео от инцидента в първия манш на слалома можете да видите тук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БОК, Йордан Петков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризата в Украйна - акцент в посещението на съветника на Държавния департамент на САЩ у нас
Кризата в Украйна - акцент в посещението на съветника на Държавния департамент на САЩ у нас
Ще се стигне ли до предсрочно освобождаване на главния прокурор?
Ще се стигне ли до предсрочно освобождаване на главния прокурор?