НОВИНИ

Ева Янева пред БНТ: Следващият сезон ще ми бъде последен, националните отбори имат шансове за добро представяне

ева янева бнт следващият сезон последен националните отбори имат шансове добро представяне
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 28.05.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската волейболистка Ева Янева беше специален гост в предаването "Арена спорт", в което говори за изминалия сезон във Франция и втората поредна титла с отбора на Волеро, целите пред националните отбори за жени и мъже, както и възможно ли е отново да видим Матей Казийски с екипа на "лъвовете".

Янева сподели, че е останала щастлива от титлата във Франция и разкри, че следващият сезон ще бъде нейният последен в професионалния волейбол с екипа на Волеро.

"Нямаше по-добър завършек на този сезон от шампионската титла. Не успяхме да вземем Купата, но пък взехме реванш в първенството. Смятам, че винаги е по-лесно да спечелиш една титла, отколкото да я защитиш, защото през този сезон победата беше задължителна", сподели Янева.

"Франция е една прекрасна страна, а Волеро е супер клуб. Смятам да изиграя още един сезон и след това да приключа кариерата си. Не случайно избрах да във Волеро, тъй като клубът разполага със страхотна структура и там се чувствам като у дома си. Бих могла да продължа да помагам на отбора и след това. Твърдо съм решена, че това ще е последната ми година", допълни българската посрещачка.

Бившата националка коментира и какви са шансовете на женския ни представителен тим за добро представяне през това лято, както и по време на европейското първенство и олимпийската квалификация.

"Имаме шансове да се представим на добро ниво в тези състезания. Надявам се да преминем и групите за олимпийската квалификации, въпреки че са много тежки. При жените се наблюдава едно подмладяване на отбора, но смятам, че съставът играе добре и има шансове да премине през тази квалификация", сподели Янева и допълни, че волейболистите в най-добра форма трябва да играят за България.

Опитната волейболистка разкри още и дали има шанс отново да я видим с националната фланелка за предстоящия шампионат на Стария континент през август или олимпийската квалификация през септември.

"Аз смятам, че това е една огромна отговорност и за състезател на моите години трябва да се подготвиш много сериозно. Мисля, че аз няма да мога да бъда готова физически, но иначе винаги имам желание", категорична е 37-годишната състезателка на Волеро.

Накрая родната състезателка даде отговор на въпроса и дали според нея е възможно отново да видим Матей Казийски с националната фланелка.

"Много се надявам той да се завърне в националния отбор. Имах честта да го гледам с Тренто миналата година, когато играха в Кан и той се представя на едно изключително ниво. Горда съм от факта, че той ми е сънародник. Надявам се, че той ще желание да се завърне. Това обаче е колективен спорт и не бива да товарим Матей и отбора с очаквания. Със сигурност неговото завръщане би било невероятна радост и за публиката и смятам, че той ще върне емоцията от преди няколко години", завърши Ева Янева.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли шанс за продължаване на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?
Има ли шанс за продължаване на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?
Задушлива миризма на газ вдигна полицията и пожарната на крак в Пловдив
Задушлива миризма на газ вдигна полицията и пожарната на крак в Пловдив