НОВИНИ

Евертън привлече нападател на Удинезе

евертън привлече нападател удинезе
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 29.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Евертън осъществи трансфер на нападателя на Удинезе Бето за сумата от 25.75 млн. паунда. 25-годишният футболист подписа четиригодишен договор с „карамелите“.

Португалецът се разписа 10 пъти в 34 срещи в Серия А миналия сезон и се превръща в петото ново попълнение на мърсисайдци – и четвърто в атака, през летния трансферен прозорец. В момента Евертън се намира на дъното във Висшата лига, след като загуби откриващите си три мача през кампанията, без да отбележи попадение.

Сънародникът на Бето Юсеф Чермити, който пристигна от Спортинг Лисабон по-рано през лятото, дебютира от пейката в двубоя с Уулвърхемптън, а Евертън се подсили в предни позиции и с Арно Данжума от Виляреал и Джак Харисън от Лийдс през настоящия трансферен прозорец.

„Чувството е страхотно да се присъединя към Евертън. Винаги съм ги ценял като клуб. Евертън е голям клуб във Висшата лига, много уважаван и с велика история. Беше лесно за мен да избера тях. Когато клуб като Евертън се опитва да те купи през януари и след това отново се пробва през лятото, усещането у теб е „Окей, те наистина ме искат“, така че и това улесни решението ми. Идолът ми Самюел Ето‘о също е играл тук, което прави нещата още по-специални“, каза Бето пред клубната телевизия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пригожин е бил погребан на частна церемония в Санкт Петербург
Пригожин е бил погребан на частна церемония в Санкт Петербург
Легендарният "Ориент Експрес" отново в Русе (Снимки)
Легендарният "Ориент Експрес" отново в Русе (Снимки)