НОВИНИ

Евгений Сердюк: Мога да науча много от Любослав Пенев

евгений сердюк официално футболист цска 1948
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 08.09.2022
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Последното ново попълнение на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк си пожела клубът да завърши сезона на една от първите три позиции в Първа лига.

Нападателят беше категоричен, че няма търпение да се срещне с Ел Голеадор и че несъмнено ще може да научи много от него за играта си в предни позиции.

"Чувствам се добре за това, че дойдох в клуба, в който исках да бъда и да се развивам. Клуба, в който се играе такъв футбол, в който играят добри футболисти, които впоследствие биват продавани. Това е нещото, което силно искам и начинът, по който искам да се развивам. Има и още един факт, а именно това, че треньорът Любослав Пенев е нападател, много успешен в миналото. От него мога да науча много. Със старши треньора не успяхме да говорим много, защото все още не сме имали време. Мисля, че ще имаме тепърва време да поговорим. Той е много голям човек в България, изключително уважаван. Ще се радвам да се уча от опита му в Испания", сподели той пред клубната медия.

На върха на атаката на Черно море състезателят отбеляза общо цели 15 гола във 26-те си двубоя за „моряците“, като добави 4 асистенции.

"Първият интерес, който ЦСКА 1948 прояви, бе малко преди сделката, около 31 август. За мен не беше сериозно, а като слух, тъй като в миналото интерес са имали много клубове и много агенти. Обещавали са ми, че всичко ще е наред и че ще се получи. В крайна сметка не се получаваше нищо конкретно. Мислех да доиграя сезона в Черно море. Беше ми трудно да се реша на тази крачка. Тук е атакуващият футбол. Видях много атаки в мача с Берое и качествени, бързи и мислещи играчи. Отборът се подготвя по такъв начин, че да расте. Надявам се да се класираме между първото и третото място, каквито са целите на клуба", поясни той.

Преди да заиграе в българското първенство Сердюк е минал през школата на португалския Фатима, за който и дебютира в мъжкия футбол през 2017 г. Играе в състава до 2019 г., като после има един сезон под наем в друг португалски отбор – Каса Пия, преди да пристигне във Варна.

"Много добре ме приеха в клуба. Ганев и Умбрабаев ми помагат. Бързо се адаптирам, за което съм благодарен на всеки в състава. Тренировките са професионални, отличават се от тези в Черно море. Подхожда се по-сериозно към подготовката и играчите. Футболистите работят усилено, за да са в кондиция за мачовете", добави той.

Голмайсторът има зад гърба си и два мача за младежкия национален отбор на Украйна до 21 г. Той прави дебюта си с жълто-синята фланелка през март 2019 г. в приятелски мач срещу младежите на Казахстан.

"В Черно море имах много малка конкуренция. Излизах на терена без да мисля, че някой ще ме измести. Приветствам конкуренцията тук, мога да се доказвам. Пожелавам си завършване от първо до трето място", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продават "Вера Су" на търг, началната цена е почти половин милион долара
Продават "Вера Су" на търг, началната цена е почти половин милион долара
Принц Чарлз и останалите членове на кралското семейство са при Елизабет Втора заради влошеното ѝ здраве
Принц Чарлз и останалите членове на кралското семейство са при Елизабет Втора заради влошеното ѝ здраве