НОВИНИ

Европа подновява битките за Световното в Катар

европа подновява битките световното катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 08.10.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер ще се изиграят 11 мача от седмия кръг на квалификациите в зона "Европа" за Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Всички срещи са от 21.45 часа.

Битката за първото място в група "Е" изглежда предрешена, тъй като тимът на Белгия е недостижим лидер с 16 точки, но не така стоят нещата за втората позиция. Подгласниците в групата Чехия и Уелс се изправят един срещу друг в решаващ сблъсък за тази позиция. И двата тима са с равен актив от 7 точки преди този двубой, а победителят от него ще вземе сериозно предимство. "Драконите" спечелиха първия сблъсък между двата тима на свой терен с минималното 1:0, но сега чехите ще търсят реванш.

Оспорвана е ситуацията и в група "G", където цели 4 отбора са в битката за първите две места. Третият в класирането Турция приема втория Норвегия в най-интересния сблъсък от групата, като разликата между двата тима е само две точки в полза на норвежците. Лидерът Нидерландия гостува на Латвия с мисълта за лесен успех, който да му даде ценна преднина пред преследвачите. Последният в групата Гибралтар приема състава на Черна гора, който ще търси успеха на всяка цена, за да остане в битката за челните места.

Интересни сблъсъци ни очакват и в група "Н", където вторият в класирането Русия приема третия Словакия в Казан. Гостите ще търсят победата на всяка цена, ако искат да запазят живи шансовете си за класиране на световните финали. Победа за "Сборная" със сигурност ще ѝ отреди поне второто място, което дава право на участие в бараж. Лидерът Хърватия се надява да спечели трите точки при визитата си на последния Кипър, които до голяма степен ще изпратят състава на Златко Далич директно на Мондиала в Катар.

Германия може днес да си подпечата визата за Катар при гостуването си на Румъния в група "J". Северните ни съседи няма да се дадат без бой, тъй като те трябва да вземат поне точка от Бундестима, за да останат поне в битката за втората позиция. Победа ще позволи на румънците дори да мечтаят за челното място в групата, тъй като разликата с Германия ще бъде стопена на 2 точки, три кръга преди края на квалификациите. Срещата Германия - Румъния ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 3 от 21.35 ч.

Ето програма за днес:

Група "Е":

21:45 Чехия – Уелс

21:45 Естония - Беларус

Група "G":

21:45 Гибралтар – Черна гора

21:45 Латвия – Нидерландия

21:45 Турция – Норвегия

Група "Н":

21:45 Кипър Хърватия

21:45 Малта – Словения

21:45 Русия – Словакия

Група "J":

21:45 Германия – Румъния

21:45 Исландия – Армения

21:45 Лихтенщайн – Северна Македония.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев участва в откриването на изложбата "Съкровищата на държавните архиви"
Румен Радев участва в откриването на изложбата "Съкровищата на държавните архиви"
Кирил Милов започва с норвежец на световното в Осло
Кирил Милов започва с норвежец на световното в Осло