НОВИНИ

Европейската приказка на Левски продължава във Франкфурт, Лудогорец с тежък тест в Амстердам

Левски Айнтрахт Франкфурт Уелтон Коло Муани
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:40, 31.08.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Лига на конференциите
Слушай новината

Левски изживява своята европейска приказка и тя ще продължи във Франкфурт. Тази вечер от 21:30 часа "сините" гостуват на местния Айнтрахт за мача-реванш от турнира Лигата на конференциите. Двубоят в София завърши 1:1 с гол в добавеното време на Аасими Фадига.

Айнтрахт е носител на трофея от Лига Европа за сезон 2021/2022 и осминафиналист от последното издание на Шампионска лига. Постигнатото от немците в последните години е похвално, но тимът не успя да се справи в първия мач с наглед лесен опонент. В София мачът започна с ранен гол на Коло Муани, паднал след груба грешка в защита, но това си остана едно от малкото добри положения за отбора. Левскарите демонстрираха страхотно желание и Роналдо бе на косъм от това да изравни. Неизбежното все пак се случи при удар извън наказателното поле на резервата Фадига в добавеното време, който изпрати трибуните в екстаз.

24 август наистина се превърна в празника за Левски макар и огорчен от последвалата новина за катастрофата с привърженици на клуба. Националният стадион "Васил Левски" бе изпълнен до краен предел, а със сигурност би бил продаден още веднъж, ако капацитетът му го позволяваше. Желанието и мотивацията от страна на играчите бе видно, като те се бориха за всяка топка на терена, докато тези на Айнтрахт определено останаха изненадани от боеспособността на своя противник.

През изминалия уикенд Левски получи почивка в Първа лига, докато "орлите" спасиха точката при визитата си на Майнц в 91-ата минута. Доста напрегната бе и изминалата седмица за клуба. Звездата в атака Коло Муани ясно заяви, че иска да премине в ПСЖ и отказа да тренира. Трансферът все още не е факт, но френският национал няма да играе тази вечер. Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра новина за Левски.

Въпреки случилото се през изминалата седмица Айнтрахт си остава големия фаворит за двубоя днес. Не е изключено "орлите" да избухнат, но добрата игра на левскарите отпреди седмица оставя надеждата жива. Равенството от първия мач е по-скоро в полза на българския отбор, който със сигурност ще е по-дефанзивно настроен и ще действа на бързи контраатаки.

Също тази вечер, но от 21:00 часа е вторият мач между Аякс и Лудогорец. Реваншът от Лига Европа е в Амстердам, а домакините имат аванс от 4:1 след първата среща.

И през тази година шампионът на България ще играе в групите на европейските клубни турнири, но ще трябва да се задоволи с тези на Лигата на конференциите, тъй като препятствието в плейофите за Лига Европа се оказа непреодолимо. Аякс постигна най-изразителния успех от всички плейофни двойки и то преди предстоящото домакинство в Амстердам. Днес предстои един протоколен двубой, от който Лудогорец единствено може да спечели дивиденти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екстрадираха в САЩ известна дизайнерка заради контрабанда
Екстрадираха в САЩ известна дизайнерка заради контрабанда
Новак Джокович продължава към третия кръг на US Open, Стефанос Циципас отпадна
Новак Джокович продължава към третия кръг на US Open, Стефанос Циципас отпадна