НОВИНИ

Европоходът на Лудогорец започва днес

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:04, 19.08.2020
Чете се за: 01:32 мин.
Български футбол
европоходът лудогорец започва
Слушай новината

Вече девета поредна година шампионът на България Лудогорец ще участва в най-титулувания европейски клубен турнир - Шампионската лига.

На два пъти "орлите" успяха да се доберат до груповата фаза на надпреварата.

Това стана през 2014 г. след онзи незабравим плейоф срещу румънския гранд Стяуа и през 2016 г. срещу чешкия шампион Виктория (Пилзен) с общ резултат 4:2 в полза на разградчани.

Тази вечер от 21:00 часа българско време Лудогорец стартира участието си в европейските турнири с гостуване в Подгорица на черногорския Будучност.

Футболистите на Павел Върба на практика и на хартия са безспорен фаворит, но от щаба на черногорския шампион вярват, че могат да поднесат изненадата с оглед на непостоянната форма на разградчани.

Началото на новия сезон в efbet Лига бе повече от кошмарно за Лудогорец, след като загуби мача за Суперкупата на България от Локомотив (Пд) с 0:1 и бе пометен от непретенциозния тим на Ботев (Враца) с 3:1. още в първия кръг на родното първенство.

Във втория кръг на efbet Лига "орлите" отново напомниха за себе си и победиха Славия с класическото 3:0 на своя стадион в Разград.

Тази така необходима победа е дала нужния импулс в 9-кратните шампиони на страната ни да се отърсят от първоначалните загуби и отново да поемат към победния път както в родния шампионат, така и в европейските турнири.

Едно е сигурно тази вечер - Лудогорец няма да подходи пренебрежително срещу Будучност, защото победителят от този двубой ще се определи в един мач.

Ако "орлите" препокрият очакванията на футболната ни общественост и победят, то във втория кръг на Шампионската лига ще се изправят срещу датския Мидтиланд на Божидар Краев.

В Подгорица са наясно, че разликата в класите е сериозна.

Затова старши треньорът Младен Милинкович ще заложи на по-дефанзивна тактика, като основен прийом за пронизване на вратата на разградчани ще бъде играта на контраатаки.

Черногорците са тренирали дузпи, но ще трябва да имат и доста късмет, за да удържат бързите крила на Лудогорец.

"Ще направим всичко, за да стигнем до втория кръг. Лудогорец е сериозен отбор, с голям брой качествени чужденци. Знаем силните им страни, но имат и слабости, които ще се опитаме да използваме. Ще бъде трудно, но ще се борим. Трябва да намерим точния баланс между атака и защита, както и да бъдем търпеливи", заяви звездата на отбора Милош Райчкович.

Досега в историята си Лудогорец три пъти е отпадал на старта на предварителните кръгове на Шампионската лига.

При дебютното си участие в евротурнирите през 2013 година "орлите" отстъпиха драматично на Динамо (Загреб), а три години по-късно, през 2016 г., тимът от Разград бе елиминиран от молдовския Милсами.

През миналия сезон Лудогорец напусна надпреварата рано-рано, когато загуби на два пъти от унгарския шампион Ференцварош в първия предварителен кръг на ШЛ.

В последствие българският шампион и "зелено-белите" се срещнаха в груповата фаза на Лига Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн и Лион определят втория финалист в ШЛ
Байерн и Лион определят втория финалист в ШЛ
Повдигнаха обвинения на двама участници в инцидента пред Румънското посолство
Повдигнаха обвинения на двама участници в инцидента пред Румънското посолство