НОВИНИ

Фабиан Марожан: Радвам се, че съм в София и имам възможност да играя тук

фабиан марожан радвам съм софия имам възможност играя
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 08.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Унгарският тенисист Фабиан Марожан изрази радостта си от факта, че има възможността да играе на Sofia Open 2023 и си пожела да достигне колкото се може по-напред в турнира.

Световният №62 вече се класира за четвъртфиналите в "Арена София" след много трудна трисетова победа срещу първия шампион в историята на надпреварата у нас Роберто Баутиста Агут.

На пресконференция след края на двубоя унгарецът призна, че в края на срещата е имало доста нерви, тъй като той пропусна да приключи мача при 5:4 в своя полза и в крайна сметка се наложи да мине през тайбрек по пътя си към успеха.

"Започнах наистина добре в първия сет, но изведнъж всичко се промени – обясни световният №62. – Той започна да играе по-добре. Това е тенис, нормално е. Третият сет беше малко странен, Агут заигра силно, но успях да се стабилизирам и съм щастлив, че в края на мача спечелих", коментира Марожан.

"Имах 3 шанса да приключа мача, но не ги използвах. Агут е отличен играч, силен е психически, никога не е лесно да затвориш мач, накрая бях и нервен. Казах на треньора си, че ако загубя двубоя, ще счупя ракетата си. В тайбрека се представих солидно, опитах се да бъда по-агресивен в даден момент, а при 6:3 вече бе различно", допълни той.

В спор за място на полуфиналите в София втората ракета на Унгария ще се изправи срещу поставения под №4 в турнира Ян-Ленард Щруф от Германия.

"Предстои ми мач с Щруф. Вече съм играл с него в Братислава и го победих. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си и се надявам да го победя. Радвам се, че съм в София и имам възможност да играя тук. Ще се опитам да играя възможно най-добре и да спечеля утре, за да продължа колкото се може по-напред", завърши Фабиан Марожан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК препоръча започване на преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС
ЕК препоръча започване на преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС
Красимир Каракачанов: Оставката на Карадайъ стана в мълчание, без видими скандали
Красимир Каракачанов: Оставката на Карадайъ стана в мълчание, без видими скандали