НОВИНИ

Фабио Канаваро: Бих тренирал Наполи безплатно

фабио канаваро бих тренирал наполи безплатно
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 28.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

"Бих тренирал Наполи безплатно. Това е мечта за всички треньори", заяви юношата на клуба и носител на "Златната топка" за 2006 година Фабио Канаваро пред телевизия Sportitalia.

Бившият централен бранител и настоящ треньор, чийто път в големия футбол започна именно от Неапол, в момента е в търсене на нова работа, след като за последно беше наставник на Беневенто между септември 2022 и февруари 2023 година.

В миналото Канаваро е бил начело още на китайските Гуанджоу Евъргранд и Тянджин Куанджан, както и на националния отбор на страната. Италианецът имаше и кратък престой в Ал-Насър за няколко месеца в рамките на сезон 2015/16.

Според мнозина обаче този му треньорски опит не е достатъчен, за да застане бившият защитник начело на Наполи, въпреки че самият той не е на същото мнение.

"Не мисля, че причината е липсата на опит. Много хора не уважават опита, който натрупах в Китай, но аз съм треньор и искам да работя. Върнах се в Италия преди две години и продължавам да се уча, защото треньорският занаят е това, с което искам да се занимавам", коментира състезателят, който изведе като капитан Италия до триумф на Мондиал 2006 в Германия.

"Проблемът при Наполи тази година е, че има прекалено много промени и футболистите трябва да асимилират прекалено различни тактически идеи", допълни Фабио Канаваро.

В хода на своята кариера бранителят изигра общо 68 мача с екипа на Наполи в периода 1992-1995 година, а след това италианецът защитаваше още цветовете на Парма, Интер и Ювентус в родината си, както и на испанския гранд Реал Мадрид и Шабаб Ал-Ахли от ОАЕ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Стойчев беше избран в екипа на Техническия комитет по плуване за Олимпийските игри в Париж
Петър Стойчев беше избран в екипа на Техническия комитет по плуване за Олимпийските игри в Париж
Кирил Петков призова за бързо назначаване на служебен кабинет, така че изборите да са 2 в 1
Кирил Петков призова за бързо назначаване на служебен кабинет, така че изборите да са 2 в 1