НОВИНИ

Фалшиво ли е писмото на Джоузеф Диксън?

Наско Сираков - Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 01.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Много сериозни съмнения се появиха, че писмото, изпратено до медиите от името на Джоузеф Диксън, е фалшиво. По-рано през деня в редакциите на няколко медии беше получено писмо, в което бизнесменът твърди, че е изнудван от ръководството на Левски.

Подателят твърди, че е именно спряганият за купувач на Левски Джоузеф Диксън. В писмото пише, че Джоузеф Диксън води преговори за закупуването на Левски, но в последствие от „сините“ са променили параметрите по сделката.

Писмото е изпратено от fulcruminvestmentsltd@gmx.co.uk, но това по никакъв начин не удостоверява истинността на електронното писмо.

Името на Джоузеф Диксън се спряга от няколко дни в медиите като евентуален нов собственик на клуба. Константин Папазов потвърди, че това е бизнесменът, с когото се водят преговори. Все още обаче няма официална информация на какъв етап е сделката и дали изобщо ще се осъществи. За евентуален нов треньор на Левски се спряга името на Станимир Стоилов, но при условие, че Диксън поеме клуба.

Ето и цялата информация, публикувана в мейла:

"По отношение на моите неформални преговори с настоящите собственици на ПФК Левски и моето желание да стана мажоритарен собственик на най-популярния и най-успешен футболен клуб в България. Както вече знаете вече постигнахме джентълменско споразумение и ръководството. Въпреки това в последните 72 часа няколко души в ръководството започнаха да изнудват мен и партньорите ми, променяйки вече уточнени параметри.

Искам да подчертая активното участие на г-н Георгиев, който първи започна разговорите като посредник. Като уважавана легална единица няма да толерираме подобни бизнес действия и ще преосмислим следващите си действия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на АПИ е сменено заради парите за ремонт на свлачища
Ръководството на АПИ е сменено заради парите за ремонт на свлачища
Пред БНТ: Лаура Кьовеши за причините Европейската прокуратура да отхвърли шестима кандидати от България
Пред БНТ: Лаура Кьовеши за причините Европейската прокуратура да отхвърли шестима кандидати от България