НОВИНИ

Фалстарт при първия опит за вписване на покана за извънреден конгрес на БФС

БФС внесе поисканите документи

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
16:40, 08.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
фалстарт първия опит вписване покана извънреден конгрес бфс
Слушай новината

Първият опит за вписване на покана за провеждането на извънреден конгрес на Българския футболен съюз завърши с фалстарт. От Агенцията по вписванията не останаха удовлетворени от подадените от централата документи и издадоха указания за допускането на обявлението.

Пред Българската национална телевизия изпълнителният директор на централата Борислав Попов заяви, че днес (08.01) по обяд указанията са били изпълнени.

"Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, но ние днес около обяд подадохме поисканите от Търговския регистър документи и очакваме неговото решение. Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в Закона за представяне на допълнителни документи при необходимост", заяви Попов.

Според Попов поканата ще бъде вписана в рамките на тази седмица.

"В момента нямаме притеснения за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, така и за съответните други процедури. Очаква се заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат одобрени, а след това и разпространени по клубовете", каза изпълнителният директор на БФС.

Пред БНТ той заяви, че според Устава на БФС не се изисква вписването в Търговския регистър на обстоятелството, че Михаил Касабов е изпълняващ функциите президент на централата след като Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември.


"Уставът предвижда две хипотези за заместване на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно установена причина - заболяване или дългосрочен отпуск. Тогава той сам определя кой да го замества. В другата хипотеза, когато той е подал оставка, това заместване се определя от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се налага вписване на заместващия президента", поясни Борислав Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда Кърджали ще гони влизане в първата шестица
Арда Кърджали ще гони влизане в първата шестица
Защитникът на ЦСКА Асен Дончев бе преотстъпен на Пирин Благоевград, потвърдиха от "червения" клуб
Защитникът на ЦСКА Асен Дончев бе преотстъпен на Пирин Благоевград, потвърдиха от "червения" клуб