НОВИНИ

Фарук Коджа подаде оставка като президент на Анкарагюджю

Босът на столичани напусна поста си, след като снощи по време на двубоя срещу Ризеспор нахлу на терена и удари главния съдия Халил Умут Мелер, а действията му доведоха до там, че Турската футболна федерация прекрати провеждането на всички мачове до следващо нареждане

фарук коджа подаде оставка президент анкарагюджю
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:46, 12.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Фарук Коджа подаде оставка от поста президент на турския футболен клуб Анкарагюджю, след като снощи нанесе побой на съдията Халил Умут Мелер след мача от турското първенство с Ризеспор, съобщиха от пресслужбата на клуба.

"Бих искал да съобщя, че подадох оставка като президент на Анкарагюджю, за да защитя клуба, феновете и семейството ми от по-нататъшни последствия. Надявам се, че този инцидент ще бъде повод да прочистим нашата футболна общност от културата на насилие и и други недостатъци. В същото време се надявам, че структурните проблеми на турския футбол ще бъдат обсъдени по-ясно поради вчерашната ситуация. Бих искал да се извиня на всички, които бяха наранени от действията ми", заяви Коджа в изявление.

Президентът на отбора влезе на терена и удари в лицето рефера Халил Умут Мелер след последния съдийски сигнал, който фиксира равенството 1:1 между Анкарагюджю и Ризеспор. Заради тези си действия Коджа, както и други двама заподозрени бяха арестувани във вторник.

Впоследствие фенове на Анкарагюджю също нахлуха на терена и са ритали съдията Мелер, докато той е паднал на тревата. В крайна сметка реферът се прибрал в съблекалнята с помощта на полицията, след което е откаран в болница.

Водещите турски клубове Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ, Трабзонспор и други осъдиха случилото се на терена, а Турската футболна федерация прекрати провеждането на всички мачове до следващо нареждане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джорджо Киелини обяви края на футболната си кариера
Джорджо Киелини обяви края на футболната си кариера
Германия и САЩ ще изиграят контрола в Лондон преди началото на Олимпийските игри в Париж
Германия и САЩ ще изиграят контрола в Лондон преди началото на Олимпийските игри в Париж