НОВИНИ

Фатални първи 13 минути решиха съдбата на България срещу Швейцария

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:55, 25.03.2021
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
националният отбор започна световните квалификации загуба

Националният отбор по футбол на България показа две лица на националния стадион "Васил Левски", но в край на сметка допусна загуба с 1:3 на старта по пътя към Мондиал 2022.

"Лъвовете" започнаха кошмарно двубоя и още до 13-та минута вече изоставаха с 0:3, което до голяма степен предреши крайния изход в мача, който бе дебют и за родния селекционер Ясен Петров.

По този начин възпитаниците на Владимир Петкович повеждат в нашата група "С" преди по-късно днес да бъде изигран и мачът между Италия и Северна Ирландия.

България пък трябва бързо да забрави тази среща и да насочи фокуса си за след три дни, когато в София пристига отборът на "Скуадра Адзура".

От самото начало на двубоя гостите подходиха агресивно и за съжаление в 6-та минута българската отбрана капитулира, позволявайки на Браян Емболо да открие резултата с глава след асистенция на Родригес.

Само четири минути по-късно "лъвовете" сбъркаха при опит за преса в половината на "кръстоносците" и това позволи да бъде изведен Харис Сеферович в удобна позиция и той преодоля за втори път Пламен Илиев, правейки резултата 0:2.

Кошмарът за българите продължи и във фаталната 13-та минута те допуснаха трети гол, този път на Джердан Шакири. Този път основната вина за попадението носеше и стражът Илиев, който можеше да се намеси далеч по-добре.

До почивката швейцарците продължиха да създават опасности пред вратата на трикольорите, но за наша радост нов гол не падна.

Веднага след подновяването на играта грешка в отбраната на гостите позволи на Кирил Десподов да намали резултата, след като се разписа от дистанция. За съжаление при изстрела футболиста на Лудогорец получи контузия и се наложи да бъде заменен от Спас Делев.

Малко по-късно при изпълнение на пряк свободен удар, нашият капитан Георги Костадинов бе забравен на далечната греда, но ударът му с глава бе спасен от Ян Зомер.

Трикольорите продължиха да показват добра игра през втората част, но не съумяха да стигнат до втори гол, а в края Пламен Илиев се наложи да прави спасяване, за да запази резултатът 1:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви стигнаха четвъртфиналите в Орлеан
Сестри Стоеви стигнаха четвъртфиналите в Орлеан
България отстъпи с 1:3 на Швейцария
България отстъпи с 1:3 на Швейцария