НОВИНИ

Федерален съдия препоръча делото срещу Роналдо за изнасилване да не се гледа

федерален съдия препоръча делото роналдо изнасилване гледа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 08.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Делото за изнасилване срещу звездата на световния футбол Кристиано Роналдо не трябва да се гледа заради процесуални нарушения на адвоката на ищеца. Такава е препоръката на федералния съдия от щата Невада Даниел Албрегтс към съдията, който разглежда делото.

Американският модел Катрин Майорга обвинява Роналдо, че я е изнасили в хотелска стая в Лас Вегас през 2009 година, а не следващата година ѝ е платил 375 хиляди долара по извънсъдебно споразумение, за да не повдига обвинение срещу него.

Майорга обаче отправи нов иск, заявявайки, че е била принудена да вземе обезщетението и делото бе подновено.

"Отхвърлянето на иска на Майорга заради неправомерните действия на нейния адвокат е разочароващ резултат за нея. Но, за съжаление, това е единствената правилна санкция, за да се осигури запазването на интегритета на съдебния процес", се казва в препоръката на съдия Албрегтс.

Причината за това решение е, че адвокатът на Майорга Лесли Марк Стоувал е базирал иска на изтекли и откраднати документи, които са били конфиденциална кореспонденция между Роналдо и адвокатите му.

"Стоувал е действал неправомерно и по този начин е накърнил клиента си, както и своята професия", се допълва в препоръката.

Към момента все още няма дата, на която съдът в Лас Вегас трябва да вземе окончателно решение дали приема препоръката на съдия Албрегтс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През 2022 г. българите от чужбина ще кандидатстват в наши университети по друг ред
През 2022 г. българите от чужбина ще кандидатстват в наши университети по друг ред
Наказаха Хамилтън с 10 места за Гранд при на Турция
Наказаха Хамилтън с 10 места за Гранд при на Турция