НОВИНИ

Федерер: Александър Зверев е твърде пасивен и повтаря едни и същи грешки

Въпреки критиките към олимпийския шампион от Токио 2020, бившият номер 1 в тениса подчерта, че всички знаят за потенциала на германеца.

Роджър Федерер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 18.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият номер 1 в тениса Роджър Федерер критикува първата ракета на Германия Александър Зверев за грешките му и твърде пасивната игра.

"Аз не съм му треньор, така че мога да говоря свободно. Когато го гледам как играе, виждам, че е твърде пасивен, твърде дефанзивен в решаващите моменти, повтаря едни и същи грешки“, каза швейцарецът на събитие в Берлин в сряда преди турнира Лейвър Къп този уикенд.

Зверев спечели олимпийското злато в Токио 2020, но все още чака първата си титла от Големия шлем. Той стигна до финалите на US Open през 2020 г. и на Ролан Гарос тази година, но беше победен и в двата мача.

"Срещу най-добрите играчи в света трябва да поемеш инициативата и да играеш офанзивно. Той не направи това срещу Фриц", каза бившият номер 1 в света, имайки предвид четвъртфиналите на US Open тази година между Зверев и американеца Тейлър Фриц.

Федерер, 20-кратен победител в турнири от Големия шлем, подчерта, че всички знаят, че Зверев има потенциала да постигне целта си.

"Малко му трябва. Но за да спечелиш турнир от Големия шлем, трябва да вярваш на ударите си и да играеш по-офанзивно. Той трябва да вярва в този път. Всяка клетка в тялото ти трябва да чувства, че това е единственият правилен начин. Титлата не идва при вас, особено не първата“, предупреди швейцарецът.

Зверев ще се присъедини към Карлос Алкарас, Григор Димитров, Даниил Медведев, Каспер Рууд и Стефано Циципас в отбора на Европа на Лейвър Къп в Берлин на 20-22 септември.

Те ще се състезават срещу Отбора на света, който включва американците Фриц и Франсис Тиафо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завишена радиация на границата между Норвегия и Русия?
Завишена радиация на границата между Норвегия и Русия?