НОВИНИ

Тейлър Фриц се класира за първи път на полуфиналите на US Open

Американецът отстрани Александър Зверев в четвъртфинален сблъсък.

Тейлър Фриц
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:24, 04.09.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Американецът Тейлър Фриц достигна за първи път до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като победи германеца Александър Зверев със 7:6 (2), 3:6, 6:4, 7:6 (3).

В първия сет на Тейлър Фриц не му се наложи да отрази нито една точка за пробив и беше безкомпромисен в тайбрека, като даде само две точки на Зверев.

Във втората част Зверев рано взе предимство, сервираше стабилно, проби за 5:3 и след това изравни сетовете.

След това Фриц отново бе изключително стабилен при сервис и разиграванията, което му донесе крайния успех.

"Това е невероятно чувство. Досега винаги играех лошо на четвъртфиналите в последните години, а днес не беше така. Усещах, че това наистина е моят ден, в който мога да мина още един кръг. Щастлив съм, че това стана тук, на "Артър Аш", пред моята публика", каза след успеха щастливият 26-годишен калифорниец.

Досега Фриц е играл четири пъти на четвъртфинал на турнира от Големия шлем, като нито веднъж не е преминавал тази фаза - два пъти на "Уимбълдън", веднъж на "Флашинг Медоус" (2023) и в Австралия през тази година.

"Хубаво е да имаш силен сервис, но срещу най-добрите топката почти постоянно се връща. Работих много, за да подобря всичките си удари и да не разчитам толкова на подаването си", обясни формулата на успеха си Тейлър Фриц. Той вече играе с лекота на мрежата и все повече залага на пуснати топки.

В петък в полуфиналите той ще срещне Франсис Тиафо на полуфиналите в Ню Йорк, което означава, че ще има американец на финала. Двамата са много добри приятели и играят един срещу друг, откакто са на 14 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Илков: Ще има "ограничен обем" промени в ръководствата на областните дирекции на МВР там, където има влошени резултати
Атанас Илков: Ще има "ограничен обем" промени в ръководствата на областните дирекции на МВР там, където има влошени резултати
Арина Сабаленка победи олимпийската шампионка и достигна полуфиналите на US Open
Арина Сабаленка победи олимпийската шампионка и достигна полуфиналите на US Open