НОВИНИ

Фейенорд пречупи Жирона в мач на изпуснатите възможности

Двата отбора сътвориха мач, изпълнен с обрат, две пропуснати дузпи и два автогола

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:55, 02.10.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
жирона фейенорд шампионска лига
Снимка: Feyenoord Rotterdam/X
Слушай новината

Фейенорд се пребори за първи успех през новия сезон в Шампионската лига. Футболистите на Бриан Приске надвиха Жирона с 3:2 в мач от втория кръг.

Срещата на стадион "Монтиливи" предложи почти всичко, включително обрат, две пропуснати дузпи и два автогола. Точни за нидерландците бе Антони Миламбо, а Янхел Ерера и Ладислав Крейчи допринесоха за победата им с по един автогол. От своя страна испанците вкараха с помощта на Давид Лопес и Дони ван де Беек. Извън състава на тима от Ротердам бе Пламен Андреев, който няма картотека за най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

Нидерландците имат 3 точки на сметката си, докато играчите на Мичел инкасираха второ последователно поражение и все още нямат точков актив. На 23 октомври нидерландците ще гостуват на Бенфика, а ден преди това Жирона ще приеме Слован Братислава.

Домакините не се нуждаеха от много време да открият резултата. Това се случи в 19-та минута, когато Давид Лопес прониза нидерландската врата отблизо. Испанската радост обаче таеше прекалено малко. 4 минути по-късно Янхел Ерера се превърна в грешник, тъй като топката се отклони в неговото тяло и за автогол във вратата на испанците.

В 33-та минута гостите стигнаха до пълен обрат. Антони Миламбо се възползва от грешка в испанската защита и не сбърка, за да постави нидерландците в по-добра изходна позиция. Тимът от Ротердам получи възможност да погледне още по-смело в 36-та. „Гордостта на Юга получи правото да изпълни дузпа чрез Аясе Уеда, но Пауло Газанига усети къде ще стреля изпълнителят на 11-метровия наказателен удар и спаси кожата на участника в Ла Лига.

Испанците обаче не се отказа и в 74-та Дони ван Де Беек възстанови равенството. В 79-та Ладслав Крейчи се опита да спаси топката при центриране в наказателното испанско поле, но вместо това я прати във вратата на домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще събере ли подкрепа в СОС докладът за натрупаните задължения на столичния автотранспорт?
Ще събере ли подкрепа в СОС докладът за натрупаните задължения на столичния автотранспорт?
Мирослав Зафиров: Това е само началото и ескалацията е резултат от глобалната нестабилност
Мирослав Зафиров: Това е само началото и ескалацията е резултат от глобалната нестабилност