НОВИНИ

Фейенорд се прицели в Пламен Андреев

Нидерландският тим може да привлече вратаря на Левски

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
12:43, 26.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
левски без пламен андреев домакинството черно море
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Пламен Андреев може да смени своята клубна принадлежност в близко бъдеще. Една от ключовите фигури на Левски е в полезрението на Фейенорд, твърдят 1908.nl и voetball nieuws.nl. Информацията гласи, че нидерландците искат да привлекат вратаря още до края на летния трансферен прозорец, който трябва да приключи през август.

Очаква се българинът да замени Джъстин Бейлоу, който ще продължи своята кариера в Саутехмптън. Както е известно, Андреев удължи своя договор със „сините“ наскоро и е обвързан до 2026 година. Стражът трупаше опит именно в школата на столичани, а в края на май 2021 г. дебютира за първия тим. Впоследствие 19-годишният футболист си извоюва статут на титуляр под рамката на вратата.

Макар че миналият сезон не бе сред най-добрите за него, футболистът показва много по-добро лице през настоящия, като за 5 мача в Първа лига има 4 чисти мрежи. Припомняме, че със солидните си изяви той си спечели и повиквателна в националния отбор за мъже под ръководството на предишния селекционер – Младен Кръстаич. Преминава през представителните тимове на българите до 17, 19 и 21 години.

Както знаем, през лятото Левски си осигури услугите на Матей Маркович на вратата, но той се контузи още в началото на сезона, което върна Пламен Андреев на титулярната позиция. Според авторитетното издание Transfermarkt цената на българина в момента е 2 милиона евро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захлаждане, дъжд и гръмотевици в близките дни
Захлаждане, дъжд и гръмотевици в близките дни