НОВИНИ

Феноменална тройка на Слукас със сирената върна домакинското предимство на Олимпиакос срещу Фенербахче

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:44, 03.05.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
феноменална тройка слукас сирената върна домакинското предимство олимпиакос фенербахче
Слушай новината

Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в редиците си, си върна домакинското срещу Фенербахче в плейофите на Евролигата, след като спечели мач №3 от серията в Истанбул със 72:71 по особено драматичен начин.

В герой за гръцкия гранд се превърна Костас Слукас, който отбеляза страхотна тройка за сирената, за да смълчи привържениците на "фенерите" и да даде аванс от 2-1 победи на своя тим в битката за попадане във финалната четворка.

Мачът тази вечер в Истанбул обаче се превърна в истинско изпитание за Олимпиакос, тъй като домакините от Фенербахче започнаха много мотивирано и спечелиха първата четвърт с 21:15.

Във втората част гостите от Гърция стабилизираха представянето и на почивката дори се оттеглиха с лек аванс при 38:35.

След подновяването на играта обаче турския тим отново пое контрола върху случващото се на паркета и след много силни минути отново пое водачеството в двубоя и в един момент образува аванс от 9 точки при 60:51 средата на последната четвърт.

От този момент нататък обаче започна завръщането в мача за Олимпиакос, в което дейно участие взе и Александър Везенков, който вкара две тройки в заключителните минути, а при втората от тях изравни резултата при 69:69, но истинската драма тепърва предстоеше.

Томас Уолкъп допусна много груба грешка при изнасянето на топката за гостите, която позволи на Марко Гудурич да вкара кош и да осигури преднина на Фенербахче при 3.9 секунди до края на двубоя.

В този момент на сцената излезе феноменалният тази вечер Костас Слукас, чието виртуозно изпълнение от дистанция не само донесе победата на неговия тим, но доближи "червено-белите" само на един успех от място във финалната четворка на Евролигата.

Именно гъркът стана най-резултатен за своя тим, вкарвайки 25 точки, а след силни последни минути Александър Везенков завърши със 17. За домакините от Фенербахче пък Тайлър Дорси бе над всички с 21 пункта, а Тони Джакири завърши с 15.

Серията продължава с мач №4 в петък (5 май) отново в Истанбул, като нов успех за Олимпиакос ще изпрати Александър Везенков и компания в топ 4 на Евролигата, докато победа за "фенерите" означава, че всичко ще се реши в пета последна среща в Пирея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Белград: Цветя и свещи пред училището в памет на жертвите
От нашите пратеници в Белград: Цветя и свещи пред училището в памет на жертвите
Лудогорец обърна Берое и отвори разлика от 4 точки на върха в Първа лига
Лудогорец обърна Берое и отвори разлика от 4 точки на върха в Първа лига