НОВИНИ

Фенове на Ботев и Локомотив блокираха основни булеварди в Пловдив в знак на протест срещу БФС

фенове ботев локомотив блокираха основни булеварди пловдив знак протест бфс
bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 30.03.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Привърженици на пловдивските футболни клубове Локомотив и Ботев се обединиха на протест. Те изразиха подкрепата си към Димитър Бербатов и към всички изключени от Българския футболен съюз клубове.

Привържениците на "черно-белите" започнаха своето мирно шествие от едноименния стадион в пловдивския парк "Лаута" и малко преди 18.30 часа затвориха един от най-натоварените булеварди в града - "Санкт Петербург". Там те изпяха химна на България в подкрепа на ощетените според тях футболни клубове, подкрепили кандидатурата на Димитър Бербатов на конгреса на 18 март.

"Събрали сме се тук, за да изразим ясно подкрепата си към клубовете, които са изключени от БФС в последните дни. Познавам лично техническият директор на съюза - Георги Иванов, сигурен съм, че днес ще бъдем чути и разбрани много правилно. Според нас, пътят за развитието на българския футбол със сигурност не включва отстраняването на близо 100 клуба за ден, а точно обратното", заяви Петър Георгиев, който е фен на Локомотив (Пловдив).

Точно в 19.12 часа, когато е годината от основаването на Ботев (Пловдив), привържениците на "канарчетата" стартираха мирното шествие е подкрепа на исканията си. Те затвориха другия възлов булевард "Източен", на който се намира новостроящия се стадион "Христо Ботев".

Голяма част от пловдивските фенове ще подкрепят и общонационалния протест, който е обявен за утре в София пред Националната футболна база "Бояна".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има великденска добавка за пенсионерите, изчисляват в какъв размер (Обзор)
Ще има великденска добавка за пенсионерите, изчисляват в какъв размер (Обзор)
Край на извънредното положение - отпадат всички ограничения (ОБЗОР)
Край на извънредното положение - отпадат всички ограничения (ОБЗОР)