НОВИНИ

Феновете на баскетбола избират своя №1

феновете баскетбола избират своя
bnt avatar logo
от БНТ
10:09, 24.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по баскетбол организира анкета за избор на "Най-добър баскетболист" на годината сред феновете на играта.

От днес до 6 февруари всички запалени по спорта могат да дадат своя глас за играча, който най-много се е отличил с изявите си на терена през изминалата 2021 г. Това може да стане онлайн на страницата на централата.

След края на гласуването двама от гласувалите ще могат да спечелят специални подаръци. С томбола ще бъдат определени двама, които ще получат официален екип на националния отбор и официална топка, с каквато тимът ни играе в квалификациите за Световното първенство през 2023 г.

Освен това в специално организирана анкета спортни журналисти и баскетболни треньори традиционно ще гласуват и в категориите „Баскетболист на годината“, „Баскетболист на годината (играещ в България)“, „Баскетболистка на годината“ „Баскетболистка на годината (играещ в България)“, „Треньор на годината“. В анкетата тази година бе включена и категория за най-добри млади баскетболист и баскетболистка (родени до 2002 г.).

През 2021 година България записа един от най-големите си успехи в европейския баскетбол за последната декада, като се класира на ЕвроБаскет 2022.

Макар че при подрастващите Европейските шампионати не се проведоха, вместо тях ФИБА направи силни турнири за всички възрастови групи. Националният отбор за момчета до 15 години пък се класира на трето място и завоюва бронзовите медали на FIBA U15 Skills Challenge.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският културен клуб в Скопие: Неоправдано е да се противопоставят „българин“ и „македонец“
Българският културен клуб в Скопие: Неоправдано е да се противопоставят „българин“ и „македонец“
Медведев достигна четвъртфиналите на Australian Open
Медведев достигна четвъртфиналите на Australian Open