НОВИНИ

Феновете в Париж посрещнаха със свирепи освикрвания нидерландски плажен волейболист, изтърпял присъда за изнасилване на дете

Стивън ван де Велде беше осъден на четири години затвор през 2016 г., след като призна, че три пъти е имал насилствени сексуални отношения с 12-годишно британско момиче.

Стивън ван де Велде
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:21, 28.07.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Нидерландският състезател в плажния волейбол Стивън ван де Велде, който беше осъден за изнасилване на дете и изтърпя присъда, беше посрещнат с освирквания при дебюта си на Олимпийските игри в Париж днес.

29-годишният Ван де Велде беше осъден на четири години затвор през 2016 г., след като призна, че три пъти е имал насилствени сексуални отношения с 12-годишно британско момиче. След като призна вината си, а също така опита и да съдейства на правосъдието, той излежа само 12 месеца от присъдата си и още преди началото на Олимпийските игри включването му в състава беше посрещнато крайно противоречиво.

Днес той излезе за първата си среща от предварителна група В на мъжкия турнир, като заедно с Матю Имерс се бориха в три гейма с италианците Алекс Раниери и Адриан Игнацио Карамбула.

Още при излизането им на игрището на пясъка Ван де Велде получи подобаващо противоречиво посрещане. И докато по-голямата част от публиката под Айфеловата кула го освирка, то имаше и такива, които го окуражаваха.

Преди началото на срещата, двата отбора бяха представени с имената. И докато италианците бяха посрещнати с овации, то тимът от Нидерландия не получи никакви емоции – нито положителни, нито отрицателни.

Когато започна да изпълнява начални удари обаче, към излежалия присъдата си волейболист се чуха откъслечни освирквания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската армия влезе с танкове в южните части на Ивицата Газа
Израелската армия влезе с танкове в южните части на Ивицата Газа
Рами Киуан пред БНТ: Не съм усещал такова напрежение до момента (ВИДЕО)
Рами Киуан пред БНТ: Не съм усещал такова напрежение до момента (ВИДЕО)