НОВИНИ

"Фич" повиши перспективата на кредитния рейтинг на БЕХ

фич повиши перспективата кредитния рейтинг бех
bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 01.03.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Рейтинговата агенция "Фич" повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг в чужда и местна валута на БЕХ ЕАД от стабилна на позитивна, запазвайки рейтинга на ниво "BB".

Промяната е следствие от скорошната ревизия на перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна. Рейтингът на емисиите необезпечени облигации на холдинга остава непроменен – на ниво "ВВ".

Кредитният рейтинг на БЕХ ЕАД представлява самостоятелен кредитен профил на компанията от "b+", повдигнат с две стъпки до ниво "ВВ", отразявайки силните връзки със собственика на капитала на компанията – българската държава.

Българският енергиен холдинг има експозиция към въглеродно интензивни дейности чрез своята ТЕЦ, използваща лигнитни въглища, отчитат от рейтинговата агенция. Все пак, общият производствен микс на групата е диверсифициран, като по-голямата част от производството е от атомна енергия и водни източници. Така от "Фич" считат, че проблемите, свързани с екологичното, социалното и корпоративното управление са неутрални по отношение на кредита или имат само минимално въздействие върху него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мултимедиен център в памет на Максим Минчев
Откриха мултимедиен център в памет на Максим Минчев
Изненадваща акция в Дупница във връзка с изчезналия Янек Миланов
Изненадваща акция в Дупница във връзка с изчезналия Янек Миланов