НОВИНИ

ФИФА наложи забрана на Ал Насър да регистрира нови играчи

фифа наложи забрана насър регистрира играчи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 12.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Саудитският клуб Ал Насър получи забрана от Международната футболна централа (ФИФА) да регистрира нови футболисти. Отборът поведе вълната от нови играчи от водещите европейски първенства, които вече пристигнаха в страната, стартирайки с привличането на Кристиано Роналдо, който получава по 175 млн. паунда годишно.

ФИФА отсъди, че един от грандовете в саудитския шампионат не е платил на Лестър 390 000 паунда под формата на бонуси – плюс лихвата, за Ахмед Муса, след като нигериецът се присъедини към клуба през 2018 г. Ал Насър получи предупреждение за подобна забрана още през 2021 година, но в крайна сметка така и не плати на „лисиците“.

Клубът е бил предупреден в първоначалното решение, че наказанието ще важи за три трансферни прозореца, а не за един. Сега тимът разполага с време до края на тези три последователни прозореца да плати сумата, в противен случай рискува да бъде отведен към Дисциплинарната комисия на ФИФА. Ръководството на Ал Насър все пак е уверено, че няма да се стигне до този момент.

В Саудитска Арабия пристигнаха някои много силни футболисти, включително носителят на „Златната топка“ Карим Бензема и Н‘Голо Канте, които акостираха в шампиона Ал Итихад, както и Рубен Невеш, Роберто Фирмино, Калиду Кулибали, Едуар Менди и Марсело Брозович, който пристигна именно в Ал Насър. Бившият полузащитник на Ливърпул Стивън Джерард пък пое Ал Итифак.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив отваря "Колежа" за дербито с градския си съперник Локомотив
Ботев Пловдив отваря "Колежа" за дербито с градския си съперник Локомотив
„Левски на Левскарите“ и НКП в един глас: Сираков вън!
„Левски на Левскарите“ и НКП в един глас: Сираков вън!