НОВИНИ

Фиорентина и Наполи сътвориха истински спектакъл, завършил 2:2

Двубоят бе изпълнен с обрати и красиви попадения, като и двата отбора отбелязаха гол от свободен удар.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:44, 17.05.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
фиорентина наполи сътвориха истински спектакъл завършил
Слушай новината

Фиорентина и Наполи сътвориха истинско шоу на "Артемио Франки" в мач от предпоследния 37-ми кръг в Серия А, завършил 2:2. Двубоят бе изпълнен с обрати и красиви попадения, като и двата отбора отбелязаха гол от свободен удар.

Под погледа на Лучано Спалети, миналогодишните шампиони откриха резултата в 8-та минута след центриране от ъглов удар на Матео Политано, което бе засечено от централния защитник Амир Рахмани.

Първата по-сериозна възможност за "Ла Виола" дойде в 25-та минута, когато Лукас Белтран се освободи в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл на вратата, но Алекс Мерет внимаваше и спаси.

Все пак домакините стигнаха до изравнителното попадение пет минути преди края на полувремето. Капитанът Кристиано Бираги наниза прекрасен свободен удар от малко преди дъгата на наказателното поле, който влезе в мрежата от напречния стълб.

Това изпълнение очевидно шокира неаполитанците, защото само две минути по-късно Матео Политано се остави лесно да му бъде отнета топката в собствената половина, от което се възползва М'Бала Нзола, който насочи неспасяем удар в долния десен ъгъл на вратата пазена от Мерет за 2:1.

Наполи започна по-добре второто полувреме, като на два пъти стигаше до добри стрелкови позиции, но нито завършващия удар на Хвича Кварацхелия, нито този на Йенс Каюсте бяха особено добри.

В 57-та минута бе ред на неаполитанците да вкарат гол от свободен удар. Грузинската суперзвезда Кварацхелия си изработи статично положение на около 30 м. от вратата на "Ла Виола" и не остави никакъв шанс на Пиетро Терачано за 2:2.

Последваха няколко добри положения за Политано, който е вкарал четири гола в кариерата си срещу този съперник, но той не успя да се възползва от тях, за да направи пълен обрат в срещата.

В 80-та минута Станислав Лоботка фаулира Андреа Белоти в собственото си наказателно поле, но след преразглеждане с ВАР се видя, че словашкия полузащитник играе с топката и дузпата не бе отсъдена.

Така битката за последното място, осигуряващо класиране за европейските клубни турнири още не е решено. Фиорентина е в по-добрата позиция, намирайки се осми в класирането, с две точки и мач по-малко от днешния си съперник, който е девети.

За "Ла Виола" предстои финал за Лигата на Конференциите в Атина срещу Олимпиакос на 29 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талисманите - неизменна част от визията на олимпийските игри
Талисманите - неизменна част от визията на олимпийските игри
Жан-Луи Гасе прекратява треньорската си кариера
Жан-Луи Гасе прекратява треньорската си кариера