НОВИНИ

Фиорентина отстрани Наполи за Купата на Италия в луд мач на "Марадона"

фиорентина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:57, 13.01.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на Фиорентина е вторият четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия.

В двубой от осминафиналите на турнира, "виолетовите" победиха като гости Наполи с 5:2 след продължения.

Съставът на Чезаре Прандели откри резултата на стадион "Диего Армандо Марадона" в 41-ата минута. Рикардо Сапонара центрира по земя в наказателното поле на домакините, където Душан Влахович с елегантно движение се освободи от противников футболист и с удар от границата на вратарското поле се разписа в долния ляв ъгъл на вратата.

Две минути преди края на първата част Наполи възстанови равенството чрез Дрис Мертенс. Белгиецът стреля фалцово от границата на наказателното поле и прехвърли стража на гостите Бартломей Драговски, който в добавеното време на полувреме бе изгонен с директен червен картон.

Фиорентина излезе отново напред в резултата в 56-ата минута. Кристиано Бираги изпълни пряк свободен удар на границата на пеналтерията, топката се отби в стената и се върна в защитника, който си я нагласи на левия крак и с фалцов удар реализира в мрежата на Давид Оспина.

Численото ревенство на терена се възстанови в 83-ата минута, когато нападателят на домакините Ирвинг Лосано също бе изгонен от игра с директен червен картон. А десетина минути по-късно Фиорентина остана с 9 души на терена след втория жълт картон на полузащитника Фабиан Руис.

В петата минута от добавеното време на срещата Наполи вкара втори гол, дело на Андреа Петаня. Мертенс центрира в наказателното поле на тима от Флоренция, където няколко футболисти на двата тима се разминаха с топката, а най-съобразителен се оказа нападателят на домакините, който с удар от близка дистанция отбеляза за 2:2.

В добавеното време на първото продължение Юсеф Мале центрира в пеналтерията на неаполитанци, а връхлитащият Лоренцо Венути от въздуха насочи топката в далечния ъгъл на Оспина.

Началото на второто продължение донесе нов гол в актива на Фиорентина. Венути подаде успоредно към Кшищоф Пьонтек, който не сбърка от непосредствена близост за 4:2.

Минута преди края на второто продължение Мале бе изведен очи в очи с Оспина от Джонатан Иконе и с удар между краката на колумбийският страж оформи крайното 5:2 в полза на Фиорентина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 77 000 души участваха в учителски протести във Франция
Над 77 000 души участваха в учителски протести във Франция
Волейболистктие до 17 г. загубиха от Гърция на Балканиадата в Турция
Волейболистктие до 17 г. загубиха от Гърция на Балканиадата в Турция