НОВИНИ

Фиорентина отстрани Парма след дузпи и се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия

На четвъртфиналите "виолетовите" ще се изправят срещу победителя от двубоя между Интер и Болоня на 20 декември.

фиорентина отстрани парма дузпи класира четвъртфиналите купата италия
bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 07.12.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Фиорентина се класира по драматичен начин за четвъртфиналите на Купата на Италия, след като спечели като домакин с 6:3 след изпълнение на дузпи срещу лидера в Серия „Б“ Парма.

Двата отбора завършиха при резултат 2:2 в редовното време и продълженията.

Изненадващо „дуковете“ водеха на почивката с аванс от два бързи гола. В 21-вата минута Анже-Йоан Бони нацели греда, но при добавката си от границата на наказателното поле Адриан Бернабе откри резултата в полза на гостите. Две минути по-късно Валентин Михайла пресече пас на Джери Мина, след което подаде топката на Бони, а нападателят удвои аванса на тима си със своя шут. В 31-вата минута Ливио Маринели посочи бялата точка за игра с ръка на Алесандро Чиркати, но проверка с ВАР показа, че това е станало извън наказателното поле, поради което дузпата беше отменена.

През втората част обаче „виолетовите“ наложиха тотален натиск, който даде резултат чак в 82-рата минута, когато Мбала Нзола намали тяхното изоставане с удар от воле след асистенция на Рикардо Сотил. Пет минути по-късно Йордан Осорио игра с ръка в наказателното си поле, като този път ВАР не спаси гостите от отсъждането на дузпа. На свой ред Сотил беше безгрешен от бялата точка и прати мача в продължения.

В допълнителните 30 минути нито един от двата тима не успя да отбележи победен гол, а изпълнението на дузпи трябваше да определи кой да продължи участието си в турнира. При тях Кристиано Бираги, Кристиан Куаме, Никола Миленкович и Лукас Белтран бяха точни с ударите си за домакините. Междувременно, единствено Ернани реализира своето изпълнение за гостите, тъй като Денис Ман стреля в гредата, а Дриса Камара прати топката над вратата.

Така финалистът в турнира от миналия сезон продължава напред към четвъртфиналите, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Интер и Болоня на 20 декември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция Ангова, ПП-ДБ: ГЕРБ много искат да управляват с "Възраждане", но не им стиска
Венеция Ангова, ПП-ДБ: ГЕРБ много искат да управляват с "Възраждане", но не им стиска
Иво Никодимов: Защитата на Семерджиев протака делото и търси аргументи за намаляване на наказанието
Иво Никодимов: Защитата на Семерджиев протака делото и търси аргументи за намаляване на наказанието