НОВИНИ

Формула 1 все пак може да организира състезание във Виетнам през ноември

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:15, 07.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Формула 1
формула все пак организира състезание виетнам ноември

Виетнам може да приеме дебютно състезание от Формула 1 за страната в края на ноември, заяви управляващото звено на столицата Ханой, след като държавата приближава три месеца без домашен случай на заразен от коронавирус.

Благодарение на агресивна и целенасочена тестова програма, и централизирана карантинна система, Виетнам овладя инфекциите до едва 369, повечето от които вече са излекувани. Няма информации за смъртни случаи.

По план дебютната надпревара на уличното трасе във Виетнам трябваше да се проведе на 5 април, но през месец март бе отложена за неопределено време поради пандемията от коронавирус. Организаторите споделиха, че наблюдават ситуацията и търсят потенциална нова дата за състезанието. „Разглеждаме всички възможни сценарии, свързани с вируса, и ще ги обсъдим с организаторите. Надяваме се, че състезанието може да се състои в края на ноември“, разкри президентът на Ханой Нгуйен Дук Чун на среща с представители на медиите, на която бе добит запис от Ройтерс.

Чун не коментира дали е била обсъдена с Формула 1 дата през ноември за състезание. Сезон 2020 във Формула 1 стартира в Австрия в неделя с победа на Валтери Ботас. За момента календарът включва осем надпревари, всички на територията на Европа, които ще бъдат проведени без публика в периода до месец септември. Към този момент остава неясен окончателният брой на състезанията, които ще могат да се състоят, като желанието на борда на директорите на Формула 1 е те да бъдат между 15 и 18.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата провежда акция в дома на столичен бизнесмен (СНИМКИ)
Спецпрокуратурата провежда акция в дома на столичен бизнесмен (СНИМКИ)
Каква е причината за силната буря в София
Каква е причината за силната буря в София