НОВИНИ

Фотографска изложба и пиано концерт на втория ден от "Аполония"

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 31.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днешният ден на фестивала "Аполония" е подготвил три интересни събития за посетителите: фотографска изложба, завръщането на списание "Лик" с броя "Изкуство срещу пандемията" и концерт на четирима от най-изявените ни пианисти.

Културологът и фотограф доц. Георги Лозанов разказва повече за фотографската изложба на Димитър Караниколов - "Нечовешки поглед", която ще бъде открита тази вечер в 18.00 ч. в двора на галерията на "Аполония".

Отвисоко ще погледнат днес гостите на Фестивала на изкуствата "Аполония"

"Това е нова звезда във фотографията. Казвам звезда без ирония, ни най-малко. Това, което трябва да кажа за тази фотография най-напред е, че това е изключително прецизна фотография, изпипана до последния детайл, в пропорции, в кадър, във всичко. Това е още по-странно, защото тя е правена от дрон", казва доц. Георги Лозанов.

Тази вечер от 21.00 ч. в амфитеатъра е дългоочакваният концерт на четиримата пианисти Живко Петров, Иван Янъков, Ангел Заберски и Георги Черкин.

"Това е идея на Иван Янъков. 2015 година за първи път се събрахме и така до днес. Благодарим на "Аполония", че имаме възможност да се срещнем с нашата любима публика на 37-ото издание. Обичам "Аполония", обичам това място, има магия", разказва пианистът Живко Петров.

Вижте повече в прякото включване на Александра Гюзелева

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров научи следващия си съперник на US Open
Григор Димитров научи следващия си съперник на US Open
Гърция въведе допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България
Гърция въведе допълнителен тест за коронавирус за пристигащите от България