НОВИНИ

Франческо Калцона: Променихме се много спрямо първия мач с Барселона

"Преминаването на този кръг в Шампионската лига би означавало много на всякакво ниво", сподели италианският специалист преди реванша срещу "каталунците" от осминафинлите в най-престижния европейски клубен турнир

франческо калцона променихме спрямо първия мач барселона
bnt avatar logo
от БНТ
23:36, 11.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Наполи Франческо Калцона говори на пресконференцията преди утрешната визита на неговия тим в Испания на Барселона в мач реванш от осминафиналите в Шампионската лига.

В първия двубой между двата тима в Италия преди седмицата срещата завърши без победител - 1:1, а онази среща бе и дебютна за Калцона начело на "партенопеите".

Ден преди ответния мач на Олимпийския стадион в Барселона италианският специалист сподели, че сблъсъка с "каталунците" е "много важно предизвикателство" за все още действащия първенец в Серия "А" и същевременно увери, че неговият отбор се е променил много за тези три седмици, в които той е начело.

"Това предизвикателство е много важно, това е мачът на годината за нас. Преминаването на този кръг би означавало много на всякакво ниво. В сравнение с първия мач се променихме много. Сега отборът е по-компактен, допускаме по-малко, но можем да създаваме повече положения. Вкарваме достатъчно попадения, защитаваме се добре. Заслугата е на момчетата, които за три седмици направиха огромна крачка напред. Пътят определено не е изминат, имаме още много да се подобряваме, за да станем това, което бих искал", коментира Калцона

Треньорът, който изпълнява и функциите на селекционер на националния отбор на Словакия, беше още категоричен, че основното оръжие на футболистите на Наполи срещу Барса трябва да бъде сплотеността.

"Ако се страхувате, дори не трябва да се появявате на терена. Трябва да имаме смелостта да се изправим срещу много силен съперник, но Наполи може да играе равностойно с всеки. Нашето основно оръжие е да бъдем сплотен състав през целия мач. Целта на всички ни е обща", завърши Франческо Калцона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удинезе удари Лацио на "Олимпико" и му нанесе трета поредна загуба в Серия "А"
Удинезе удари Лацио на "Олимпико" и му нанесе трета поредна загуба в Серия "А"
Испания се завръща в календара на световния рали шампионат (WRC) през 2025 година
Испания се завръща в календара на световния рали шампионат (WRC) през 2025 година