НОВИНИ

Шави: Реваншът срещу Наполи е най-важният ни мач за сезона

Отборът на Барселона преследва първото си класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига от четири сезона насам

шави реваншът наполи важният мач сезона
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 11.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде пресконференция преди утрешния реванш срещу италианския Наполи от осминафиналите в Шампионската лига.

Настоящият шампион на Испания посреща този на Италия във вторник вечер (12 март) на Олимпийския стадион в Барселона след 1:1 в първия двубой в Неапол преди три седмици, а наставникът на "каталунците" беше категоричен, че това е най-важният мач за тима му през настоящия сезон.

"Дали това е най-важният ни мач за сезона? Да, чакаме го с нетърпение. От четири години не сме били на четвъртфиналите и искаме да се класираме. Наполи е отличен отбор и въпреки че в момента не са в най-доброто си състояние, те все пак са шампиони на Италия", започна Шави.

Испанският специалист отчете още, че "партенопеите" се намират в по-добро състояние, откакто начело на тима застана Франческо Калцона и утре очаква от тях смела игра.

"Наполи е в по-добра форма с новия треньор. Той има по-динамичен стил и футболистите се чувстват комфортно в схемата му. Очаквам да играят смело в защита и да пресират високо. За това се изисква много индивидуален талант, но отново - те са шампиони на Италия", коментира наставникът на Барса.

Бившият футболист на тима се върна и към равенството по време на първата среща в Италия, изразявайки мнение, че тогава неговият отбор е бил по-добрият и сега трябва да повтори това и в реванша.

"Отсъстват важни футболисти, но трябва да се справяме и без тях. Според мен в Италия играхме по-добре, а това трябва да се повтори и в реванша. Имаме шанс да се класираме на четвъртфиналите и няма да използваме каквито и да било извинения. Не се страхуваме", завърши Шави Ернандес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идея: С туристическия данък да се финансират повече полети до Бургас
Идея: С туристическия данък да се финансират повече полети до Бургас
Първи отвод по делото срещу прокурора, обвинил Пепи Еврото
Първи отвод по делото срещу прокурора, обвинил Пепи Еврото