НОВИНИ

Франция благодари за помощта от българската полиция за обезпечаване сигурността на Игрите в Париж

Вътрешният министър на Франция изпрати благодарствено писмо до българския си колега Калин Стоянов

франция благодари помощта българската полиция обезпечаване сигурността игрите париж
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 23.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов получи благодарствено писмо от министъра на вътрешните работи и отвъдморските територии на Франция Жералд Дарманен. Поводът е отличната работа на полицейските сили, които МВР изпрати в подкрепа на френските си колеги за обезпечаване на сигурността на 33-тите Летни олимпийски игри в Париж.

"Подкрепата, която ни оказвате във връзка с това изключително събитие представлява ценен принос за гарантиране сигурността на Игрите, за осигуряване на най-добрия прием за Вашите сънародници във Франция и не на последно място – за илюстриране качеството на сътрудничеството между нашите две страни в управлението на мащабни събития", се казва в писмото на френския вътрешен министър.

В него Жералд Дарманен подчертава важния принос на България за сигурността по време на Олимпийските и Параолимпийските игри 2024 г., която изпрати 37 служители.

Удовлетворение от съвместната работа засвидетелства и ръководителят на Междудепартаменталната служба на Гранична полиция Перпинян. В писма до всеки от служителите на ГД "Гранична полиция", работили в Перпинян от 11 юли до 8 август, Шарлот Нуе отбелязва високия професионализъм, демонстриран от българските ѝ колеги по време на цялата мисия за сътрудничество.

Снимки: МВР

"Вашите отдаденост и професионални качества позволиха бърза адаптация в рамките на различните групи, в които участвахте, подчертавайки по този начин Вашето сериозно и стриктно отношения", пише полицейски комисар Нуе.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлуенсърът Андрю Тейт е поставен под домашен арест в Румъния
Инфлуенсърът Андрю Тейт е поставен под домашен арест в Румъния
Пътници бутаха влак на излизане от Пловдив
Пътници бутаха влак на излизане от Пловдив