НОВИНИ

Франция детронира Португалия в "Лигата на Нациите" след победа с 1:0 като гост

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:59, 14.11.2020
Чете се за: 01:45 мин.
Футбол
франция детронира португалия лигата нациите победа гост

"Петлите" си отмъстиха на Португалия за загубата във финала на Евро 2016 в Париж, като изхвърлиха "мореплавателите" от битката за трофея във второ издание на най-новия проект на УЕФА.

Играчите на Дидие Дешан изиграха много силно първо полувреме, в което липсата на късмет и добрите изяви на вратаря на Португалия, Руи Патрисио ги лишиха от това да поведат в резултата.

Малко след почивката обаче Н'Голо Канте разпечата португалската врата, вкарвайки единствения гол за минималната победа с 1:0.

До края "мореплавателите" опитаха да изравнят, но удар в гредата на Жозе Фонте и блестяща изява на Юго Лорис направиха така, че французите запазиха аванса си и в край на сметка стигнаха до победата.

Първата ситуация в двубоя беше за домакините и се откри пред капитана Кристиано Роналдо, чийто изстрел обаче беше отразен от Юго Лорис. "Петлите" отговориха чрез удар на Кингсли Коман, който също беше отразен от вратаря.

В 12-та минута Гризман комбинира чудесно с Марсиал, но Руи Патрисио предвидливо излезе напред и спаси с крак. Пет минути по-късно пък Адриен Рабио стреля опасно с глава, но топката премина встрани от целта.

След половин час игра, Марсиал бе в центъра на събитията, когато след заучено изпълнение на свободен удар, футболистът на Манчестър Юнайтед отклони топката с глава, но за негово съжалени кълбото срещна напречната греда.

Нападателят продължи да бъде замесен в повечето интересни ситуации пред домакинската врата, като в 41-та минута той получи пас от Люка Ернандес, но вратарят Патрисио блесна с още една важна изява.

Така почивката дойде при нулево реми, въпреки изразеното предимство на "петлите".

Скоро след подновяването, в 54-та минута Франция най-накря поведе в резултата, след като изстрел на Рабио първоначално бе отразен от Руи Патрисио, но Н'Голо Канте беше на правилното място, за да направи добавка и да открие резултата на "Ещадио Да Луж" в Лисабон.

Четири минути по-късно отново Рабио беше замесен в опасна атака за гостите, пускайки изящен пас за Пол Погба, но ударът с глава на халфа беше право в обсега на вратаря на домакините.

След точно час игра "мореплавателите" бяха много близо до изравняване, когато Рафа Герейро стреля опасно от дистанция, но Лорис изби встрани. Последва обаче центриране обратно в наказателното поле на Франция и там Жозе Фонте засече с глава, но за негов лош късмет топката срещна странични стълб, запазвайки аванса на гостите.

Четвърт час преди края Кристиано Роналдо подаде към Жоао Моутиньо, който не се поколеба да отправи мощен изстрел, но Юго Лорис направи изящно спасяване с една ръка, избивайки в ъглов удар.

До края домакините не съумяха да намерят път към вратата на Франция и така трябваше да преглътнат поражението, което означава, че "Лигата на Нациите" ще има своя нов шампион.

Причината е, че Франция вече е недостижима на върха в трета група от лига А на "Лигата на Нациите", тъй като спечели преки двубой срещу Португалия и си гарантира място във финалната четворка на надпреварата, която предстои да се изиграе през 2021 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дерменджиев: Винаги излизаме за победа
Дерменджиев: Винаги излизаме за победа
Десет души загинаха при пожар в COVID отделение в Румъния
Десет души загинаха при пожар в COVID отделение в Румъния