НОВИНИ

Франция продупчи билета си за четвъртфиналите

Французойките преодоляха нигерийското препятствие и вече могат да са спокойни за мястото си в Топ 8

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:00, 01.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Франция продупчи билета си за четвъртфиналите
Снимка: FIBA
Слушай новината

Френският национален отбор си подпечата класирането на четвъртфиналите на олимпийския турнир при жените на Игрите в Париж. Баскетболистките на Жене-Еме Тупан сломиха съпротивата на Нигерия след 75:54 в мач от втория кръг от група B. Французойките изпитаха известни трудности през първото полувреме на закрития стадион „Пиер Мороа“ в Лил, но в хода на второто си свършиха работата за втори пореден успех, като в същото време нанесоха първа загуба на нигерийките във френската столица.

Европейките оглавиха класирането в групата с пълен актив от две победи, съставът на Рена Уакама имат успех и поражение, като това им отрежда втора позиция. На 4 август (неделя) френският тим ще преследва трети пореден триумф, този път срещу Австралия. От своя страна африканките ще имат важен мач срещу Канада.

Французойките стартираха силно и не се забавиха да овладеят инициативата, за да се сдобият с актив от 4 точки след 10 минути. Домакините на най-големия спортен форум се справи с нигерийския щурм във втората част и не отстъпиха лидерството, за да оформят 38:31 в своя полза на голямата почивка.

Френският тим увеличи значително при подновяването на играта и резултатите не закъсняха, тъй като двуцифрената разлика бе факт и по този начин си се отскубна с 15 точки в края на предпоследния период. Във финалната десетка французойките затвърдиха, че са по-класният отбор и до края не допуснаха сривове в своето представяне.

Марин Йоханес даде тон на победителките с 15 точки и 5 асистенции. Габи Уилямс приключи с 14, 5 овладени под двата ринга топки, 7 завършващи подавания и 6 откраднати топки.

Езине Калу стана най-резултатна за нигерийките с 18 точки, Мурджанато Муса добави 14 и 9 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демократите започнаха онлайн гласуване за номинация за президент на САЩ
Демократите започнаха онлайн гласуване за номинация за президент на САЩ
Габриела Петрова пред БНТ: Очаквам старта ми с нетърпение (ВИДЕО)
Габриела Петрова пред БНТ: Очаквам старта ми с нетърпение (ВИДЕО)