Франция с рекорден дневен ръст от над 16 000 нови случаи на COVID-19

от БНТ
21:44, 24.09.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Европа
франция рекорден дневен ръст 000 случаи covid

Броят на коронавирусни инфекции във Франция нарасна през последните 24 часа с 16 096, за да достигне общо 497 237 от началото на COVID пандемията в страната, съобщи в четвъртък Френската агенция за обществено здраве. Това е най-големият дневен ръст на случаите на COVID-19 в страната от началото на пандемията.

Междувременно броят на смъртните случаи се увеличи през последното денонощие с 52 до общо 31 511.

Здравните служители добавиха, че процентът на позитивните за COVID-19 тестове във Франция се е покачил до 6,2%.

Френските здравни власти също така съобщиха, че броят на хоспитализираните с коронавирус е надхвърлил в сряда прага от 6000 за пръв път от 22 юли насам, докато в интензивни отделения все още има над 1000 пациенти - невиждани нива от началото на юни.

Франция съобщава за нарастващи инфекции с COVID-19 от началото на месеца. Подновеното напрежение върху здравната болнична система в страната накара правителството да обяви в сряда допълнителни ограничителни мерки, главно в големите градове, за ограничаване на заразата.

Междувременно и Великобритания отчете рекорден ръст на заразените с коронавирус през последните 24 часа от началото на пандемията.

За последното денонощие бяха регистрирани 6634 нови случаи на COVID-19, което е повече от 6178 ден по-рано, като от началото на пандемията общият брой на заразени с коронавирус достигна 416 363.

Броят на починалите от коварната болест се е увеличил с 40 спрямо предходния доклад, достигайки общо 41 902 смъртни случая от началото на пандемията. Това е и най-големият брой на починали в рамките на ден от 14 юли насам.

"Това е най-високият регистриран брой на новозаразени и категорично предупреждение за всички нас. Сигналите са ясни. Процентът на позитивност за COVID-19 нараства във всички възрастови групи и продължаваме да наблюдаваме скокове в процентите на прием в болница и на тези в интензивни отделения", заяви Ивон Дойл от английската здравна служба, призовавайки обществеността да "следва новите мерки".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Приключи поредният протест в Пловдив, кръстовището на Сточна гара е отворено
Приключи поредният протест в Пловдив, кръстовището на Сточна гара е отворено
Брад Пит ще става баща за седми път
Брад Пит ще става баща за седми път