НОВИНИ

Франция с рекорден дневен ръст от над 16 000 нови случаи на COVID-19

франция рекорден дневен ръст 000 случаи covid
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 24.09.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Европа

Броят на коронавирусни инфекции във Франция нарасна през последните 24 часа с 16 096, за да достигне общо 497 237 от началото на COVID пандемията в страната, съобщи в четвъртък Френската агенция за обществено здраве. Това е най-големият дневен ръст на случаите на COVID-19 в страната от началото на пандемията.

Междувременно броят на смъртните случаи се увеличи през последното денонощие с 52 до общо 31 511.

Здравните служители добавиха, че процентът на позитивните за COVID-19 тестове във Франция се е покачил до 6,2%.

Френските здравни власти също така съобщиха, че броят на хоспитализираните с коронавирус е надхвърлил в сряда прага от 6000 за пръв път от 22 юли насам, докато в интензивни отделения все още има над 1000 пациенти - невиждани нива от началото на юни.

Франция съобщава за нарастващи инфекции с COVID-19 от началото на месеца. Подновеното напрежение върху здравната болнична система в страната накара правителството да обяви в сряда допълнителни ограничителни мерки, главно в големите градове, за ограничаване на заразата.

Междувременно и Великобритания отчете рекорден ръст на заразените с коронавирус през последните 24 часа от началото на пандемията.

За последното денонощие бяха регистрирани 6634 нови случаи на COVID-19, което е повече от 6178 ден по-рано, като от началото на пандемията общият брой на заразени с коронавирус достигна 416 363.

Броят на починалите от коварната болест се е увеличил с 40 спрямо предходния доклад, достигайки общо 41 902 смъртни случая от началото на пандемията. Това е и най-големият брой на починали в рамките на ден от 14 юли насам.

"Това е най-високият регистриран брой на новозаразени и категорично предупреждение за всички нас. Сигналите са ясни. Процентът на позитивност за COVID-19 нараства във всички възрастови групи и продължаваме да наблюдаваме скокове в процентите на прием в болница и на тези в интензивни отделения", заяви Ивон Дойл от английската здравна служба, призовавайки обществеността да "следва новите мерки".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи поредният протест в Пловдив, кръстовището на Сточна гара е отворено
Приключи поредният протест в Пловдив, кръстовището на Сточна гара е отворено
Брад Пит ще става баща за седми път
Брад Пит ще става баща за седми път