НОВИНИ

Франция с труден успех над Чили в приятелска среща

"Петлите" спечелиха с 3:2 в Марсилия.

франция труден успех чили приятелска среща
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:32, 27.03.2024
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният вицешампион от Катар 2022 Франция направи втори пореден неубедителен мач преди Евро 2024 и се мъчи доста, за да победи състава на Чили с 3:2 в контрола, играла се в Марсилия. Французите – сочени за едни от фаворитите за титлата в Германия това лято, изглеждаха лишени от ясен атакуващ план, защитата им беше доста колеблива. И най-важното тяхно оръжие също липсваше, а именно действия на висока скорост в третата третина на терена.

Индивидуалният блясък на Рандал Коло Муани, който отбеляза гол и направи страхотна асистенция за Оливие Жиру, беше достатъчен, за да направи разликата. За 1:1 Юсуф Фофана изравни за домакините. Марселино Нунес изведе Чили напред, а Дарио Осорио върна един гол за гостите осем минути преди края.

"Трябваше да реагираме някак след поражението от Германия. Искахме да инжектираме малко повече живот в срещата, което ни липсваше в предишните два двубоя. И дори да не направихме това, което можем и всичко, което искаме, пак беше напълно достатъчно за да наложим контрол и да спечелим", заяви след края на срещата героят за "петлите" Коло Муани.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан направи девет промени в стартовия състав в сравнение с мача срещу Германия, загубен с 0:2 през уикенда. Орелиен Чуамени и Килиан Мбапе бяха единствените, които запазиха стартовите си фланелки. Но дори и желанието на треньора резервите да се преборят за основни места, не даде нужния ефект.

В 6-ата минута Маурисио Исла проби почти до аутлинията по дясното крило и върна топката назад, а Нунес – нисичкият халф на Норич Сити, прониза вратаря Майк Манян. Французите претърпяха нов удар минути по-късно, след като любимецът на марсилската публика – десният бек Джонатан Клаус трябваше да напусне терена с неустановена контузия. Но това не беше случайно, тъй като чилийците – готвещи се за своя си турнир Копа Америка това лято, играха много агресивно и решиха да се доказват на френска земя.

Килиан Мбапе – който също не блестеше, имаше основна заслуга за изравняването в 19-ата минута. Топката направи рикошет, подлъга вратаря на Чили и беше записана като гол на Юсуф Фофана. Чак след това "петлите" вдигнаха оборотите и заслужено обърнаха хода на мача с гора на Коло Муани в 25-ата минута, който се случи след перфектно центриране на Тео Ернандес и удар с глава през двама бранители. Малко след това дойде още една контузия – Едуардо Камавинга трябваше да напусне принудително, заменен от Матео Гендузи.

Връщайки се пред публиката в Марсилия Алексис Санчес можеше да ги разочарова веднага след началото на второто полувреме. Той комбинира с Едуардо Варгас и ударът му след това се тресна в горната греда.

Коло Муани отново беше решаващ за домакините, след като в 72-ата минута приблира покрай Игор Личновски от гостите от дясно в наказателното поле. Центрирането му отиде назад, където Оливие Жиру посрещна топката с левия крак и я вкара във вратата. До края на мача остана само Осорио да накаже една грешка в защитата на французите и от близо да оформи крайното 3:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас продължава към четвъртфиналите в Маями, ще спори с нашия Григор Димитров
Карлос Алкарас продължава към четвъртфиналите в Маями, ще спори с нашия Григор Димитров
Атанас Атанасов: Ще върнем празна папка на президента за втория мандат
Атанас Атанасов: Ще върнем празна папка на президента за втория мандат