НОВИНИ

"Франс Футбол" обяви най-великите 11

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 15.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
франс футбол обяви великите

Христо Стоичков беше сред предварително номинираните 110 футболисти, но в край на сметка остана извън идеалната единадесеторка, за която гласуваха 140 журналисти от целия свят.

От "Франс Футбол" обявиха схемата 3-4-3 за най-великия състав, като в него личат имената на някои от легендите на световния футбол, както и на най-големите звезди на нашето съвремие и не толкова далечното минало.

Под рамката на вратата застава единствения вратар, получавал "Златната топка", Лев Яшин. Пред него в отбрана са двама бивши футболисти на Милан, легендата Паоло Малдини и Кафу. Към тях в защитния вал се присъединява и "Кайзера" Франц Бекенбауер.

Пред отбраната действат играчът с най-много мачове за Германия и бивш треньор на България, Лотар Матеус, както и звездата на Барселона Шави Ернандес.

В предни позиции са двамата големи, Едсон Арантес до Насименто по познат на всички като Пеле и Диего Армандо Марадона, който за огромно съжаление си отиде от този свят на 25 ноември тази година.

В нападение си партнират двете най-големи звезди на съвременния футбол, Кристиано Роналдо и Лионел Меси, а атомното трио се допълва от "Феномена", Роналдо.

Идеалният състав за всички времена (3-4-3):
Вратар: Лев Яшин
Защитници: Кафу, Франц Бекенбауер, Паоло Малдини
Дефанзивни халфове: Шави, Лотар Матеус
Офанзивни халфове: Пеле, Диего Марадона
Нападатели: Лионел Меси, Роналдо, Кристиано Роналдо

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин след победата на Байдън: Готов съм за сътрудничество
Путин след победата на Байдън: Готов съм за сътрудничество
Съдилищата ще могат да изпращат електронни призовки
Съдилищата ще могат да изпращат електронни призовки