НОВИНИ

Фридрих и Маргис защитиха олимпийската си титла в двуместния бобслей

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:53, 15.02.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
фридрих маргис защитиха олимпийската титла двуместния бобслей
Слушай новината

Германският тандем Франческо Фридрих и Торстен Маргис дублираха олимпийската си титла от Пьонгчанг 2018 в двуместния бобслей, след като триумфираха и на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

На улея в Янцин Фридрих и Маригс поведоха още след първото спускане и до края не изпуснаха лидерството, като на два пъти подобриха и рекорда на улея.

За разлика от преди четири години обаче, този път немското дуо стъпи еднолично на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като в Пьонгчанг те поделиха златото с канадците Джъстин Крипс и Александър Копач.

С триумфа си в Пекин пък двамата германци се наредиха редом до своите сънародници Андре Ланге и Кевин Куске и швейцарците Густав Ведер и Донат Аклин, които са единствените други два тандема, които могат да се похвалят с два поредни олимпийски триумфа в тази дисциплина.

Сребърният и бронзовият медал също отидоха за германски двойки, с което Бундестима затвърди доминацията си на ледения улей в Янцин. Втори се наредиха Йоханес Лохнер и Флориан Бауер, а трети останаха Кристоф Хафер и Матиас Зомер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е поискала от ЕК удължаване на срока за одобрение на Плана за възстановяване
България е поискала от ЕК удължаване на срока за одобрение на Плана за възстановяване
Бербатов: Незаконно ще е конгресът на БФС да не е изборен
Бербатов: Незаконно ще е конгресът на БФС да не е изборен