Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Фурнаджиев: Гласуването на конгреса ще бъде прозрачно

от БНТ , Източник: БГНЕС
16:02, 06.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
фурнаджиев гласуването конгреса прозрачно
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията на Изпълкома за провеждането на предстоящия извънреден конгрес на 12 октомври в НДК.

Фурнаджиев заяви, че гласуването на конгреса ще бъде прозрачно, тъй като бюлетините ще се броят на сцената пред всички делегати.

По-рано членът на Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз Петър Величков разкри, че на извънредния конгрес ще се гласува с интегрална бюлетина при избора на президент на централата.

"Гласуването на конгреса ще бъде с интегрална бюлетина. Ще има 8 урни, за да няма струпване на много хора. Всичко ще бъде прозрачно - бюлетините ще се броят на сцената от комисия, определена от конгреса. Решенията са взети от Изпълкома и не са по предложение на г-н Бербатов", започна Фурнаджиев.

"Ние следваме примера на УЕФА - техните конгреси са с интегрална бюлетина. Представителите на ФИФА и УЕФА не идват по покана на някого - те са задължителни. ФИФА и УЕФА изпращат свой представител на всяка една държава, която провежда Конгрес. Това е абсолютно обичайна и нормална практика", заяви членът на Изпълкома на БФС.

"При конгресите на УЕФА медиите стоят отзад и чак, след края на Конгреса биват допуснати и се дават интервюта. Има закони в нашата страна - клубовете се представляват от делегат, който е излъчен от ръководството на самия клуб. Ние не можем да влияем на този процес. Предвид епидемичната обстановка, има доста хора, които ги е страх и може да не дойдат на конгреса поради тази причина. Може да има болни. Самата бройка ще стане ясна в деня на конгреса. За да има кворум, трябва да присъстват поне 50% от клубовете", добави още вицепрезидентът на футболната ни централа.

"Ако бъдем избрани, тогава мога да кажа дали ще бъда част от ръководството на БФС. Бих се занимавал още с развитието на футбола у нас. Аз обичам спорта, както знаете наскоро бях избран и за зам.-председател на БОК. Винаги съм се стремял да помагам на спорта, не само футбола, защото, чрез фирмите, които ръководя, сме спонсорирали редица спортове в България и продължаваме да го правим", коментира бъдещето си футболният деятел.

"Господин Михайлов присъства на Изпълкома. Само двама души отсъстваха - Кирил Домусчиев и Венци Стефанов. Президентът ни благодари за свършената работа до момента и пожела успех занапред", завърши Атанас Фунаджиев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сенатска комисия в САЩ изслуша бивша служителка на Фейсбук
Сенатска комисия в САЩ изслуша бивша служителка на Фейсбук
Евакуираха моряците от "Вера Су" (ВИДЕО на цялата операция)
Евакуираха моряците от "Вера Су" (ВИДЕО на цялата операция)