НОВИНИ

Фурнаджиев: Гласуването на конгреса ще бъде прозрачно

фурнаджиев гласуването конгреса прозрачно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:02, 06.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията на Изпълкома за провеждането на предстоящия извънреден конгрес на 12 октомври в НДК.

Фурнаджиев заяви, че гласуването на конгреса ще бъде прозрачно, тъй като бюлетините ще се броят на сцената пред всички делегати.

По-рано членът на Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз Петър Величков разкри, че на извънредния конгрес ще се гласува с интегрална бюлетина при избора на президент на централата.

"Гласуването на конгреса ще бъде с интегрална бюлетина. Ще има 8 урни, за да няма струпване на много хора. Всичко ще бъде прозрачно - бюлетините ще се броят на сцената от комисия, определена от конгреса. Решенията са взети от Изпълкома и не са по предложение на г-н Бербатов", започна Фурнаджиев.

"Ние следваме примера на УЕФА - техните конгреси са с интегрална бюлетина. Представителите на ФИФА и УЕФА не идват по покана на някого - те са задължителни. ФИФА и УЕФА изпращат свой представител на всяка една държава, която провежда Конгрес. Това е абсолютно обичайна и нормална практика", заяви членът на Изпълкома на БФС.

"При конгресите на УЕФА медиите стоят отзад и чак, след края на Конгреса биват допуснати и се дават интервюта. Има закони в нашата страна - клубовете се представляват от делегат, който е излъчен от ръководството на самия клуб. Ние не можем да влияем на този процес. Предвид епидемичната обстановка, има доста хора, които ги е страх и може да не дойдат на конгреса поради тази причина. Може да има болни. Самата бройка ще стане ясна в деня на конгреса. За да има кворум, трябва да присъстват поне 50% от клубовете", добави още вицепрезидентът на футболната ни централа.

"Ако бъдем избрани, тогава мога да кажа дали ще бъда част от ръководството на БФС. Бих се занимавал още с развитието на футбола у нас. Аз обичам спорта, както знаете наскоро бях избран и за зам.-председател на БОК. Винаги съм се стремял да помагам на спорта, не само футбола, защото, чрез фирмите, които ръководя, сме спонсорирали редица спортове в България и продължаваме да го правим", коментира бъдещето си футболният деятел.

"Господин Михайлов присъства на Изпълкома. Само двама души отсъстваха - Кирил Домусчиев и Венци Стефанов. Президентът ни благодари за свършената работа до момента и пожела успех занапред", завърши Атанас Фунаджиев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сенатска комисия в САЩ изслуша бивша служителка на Фейсбук
Сенатска комисия в САЩ изслуша бивша служителка на Фейсбук
Евакуираха моряците от "Вера Су" (ВИДЕО на цялата операция)
Евакуираха моряците от "Вера Су" (ВИДЕО на цялата операция)