НОВИНИ

Футболистът на Ювентус Пол Погба е аут до края на сезона в Италия

футболистът ювентус пол погба аут края сезона италия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 15.05.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Пол Погба ще бъде отново извън строя за Ювентус между две и три седмици заради новата контузия на лявото бедро, която получи на мача с Кремонезе в неделя, съобщиха от италианския клуб.

Прегледите днес са показали, че той има "контузия на десния феморален мускул на лявото бедро", обяви Ювентус на официалния си сайт. Този тип травми изисква обикновено възстановяване от порядъка на 15-20 дни.

По този начин френският халф на практика ще отсъства до края на сезона в Италия, който приключва на 4 юни. Той има шанс да е на линия само за мачовете на националния отбор на Франция - евроквалификациите с Гибралтар и Гърция на 16 и 19 юни.

Световният шампион от 2018 година не успя да се зарадва на първия си мач като титуляр от дълго време насам, след като бе заменен принудително след само 23 минути на терена. След удар той спря и напусна терена, като криеше сълзите под фланелката си.

Погба, който се завърна в Ювентус през миналото лято след 6 години в Манчестър Юнайтед, изкара кошмарен сезон, като от юли месец лекува контузия на дясното коляно, която доведе до операция в началото на септември и го лиши от участие на Световното първенство. Той се завърна в игра през февруари и трябваше отново да спре за месец заради травма на дясното бедро. Неговият сезон може да се обобщи на десет епизодични появявания на терена, като средно изкарва по 25 минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спекулации за здравето на Лукашенко
Спекулации за здравето на Лукашенко
Стеф Къри помага на талантлив американски баскетболист преди драфта на НБА
Стеф Къри помага на талантлив американски баскетболист преди драфта на НБА